BRONZE TIL GIRLS98

Stilfuld venstrebens-boldbehandling af Lea

PGT for pigeholdet årgang 98/99

Atter en gang stillede Danmark et hold i den ældste pigerække.

Vi kunne desværre ikke stille med et fuldt hold, men så er det godt at vi kunne få hjælp fra andre byer. Isabell fra Malmø var fast på holdet hele turneringen. Göteborg havde på forhånd sagt at de kom med tre spillere. Men den ene spillere Melisa var udtaget til en trænings samling for udvalgte spiller i Göteborg området, så hende fik vi først glæde af på finaledagen. Den anden spiller Alexandra, havde desværre en dårlig fod så hun kæmpede med smerter igennem hele turneringen. Den tredje spiller så vi aldrig !!.

I første kamp var modstanderne Stockholms unge spillere. Det blev en meget lige kamp over de to gange 19 min. vi spillede, men marginalerne var ikke på vores side. Hannah havde et super hårdt og præcis langskud, som desværre rammer inderside af stolpen og går på langs af målet, men IKKE ind ØV. Kort efter fik Stockholm scoret. Vi gav ikke op og fik også fortjent udlignet ved endnu et godt skud fra Hannah som halvklares og Laura følger op og sætter det ind. Anden halvleg fortsætter spillet at bølge frem og tilbage, men igen er vi uheldige og Stockholm får scoret det afgørende mål til 2-1 trods flere chancer til os.

Anden kamp er mod et ungt Oslo hold, der havde fået forstærkning af tre store finske piger, som med deres store fysik, fik stor indflydelse på kampens resultat.  Dommerne tillod desværre alt for hårdt spil, som i starten fik kyst vores spillere. Efterhånden lærte vi også at spille med musklerne. En nogenlunde lige 1. halvleg med chancer i begge ender blev dog alligevel vundet af Oslo/Helsingfors med hele 3-0 på en blanding af kontant og hurtigt spil, samt lidt fejl fra vores side. Efter pausen fik vi mere styr på det og med et flot langskudsmål fra Hannahefter flot opspil fra en af vores meget stabile forsvars-kæmpe Saphir, var der lidt spænding om resultatet. Men endnu et mål til Oslo lukkede kampen til slutresultat 4-1.

Bagerst fra venstre: Martin Norden, Laura, Alexandra (Gøteborg), Anna, Lea
Forrest: Saphir, Hannah, Juliana, Isabell (Malmø)

Fredag skulle vi spille mod Stockholm i sidste pulje kamp. Desværre var Alexandras fod så dårlig at hun kun kunne spille i 5 min. for derefter at være ude resten af kampen. Så vi måtte spille kampen uden udskiftninger. Det var vores hidtil bedste kamp, vi spillede flot sammen og kom frem til flere chancer. Men desværre straffede Stockholm os, når vi lavede fejl. Derfor kom de på 1-0 tæt på halvlegen. Efter pausen kom de op på 4-0. så var den kamp afgjort. Vi fik dog pyntet på resultatet. Med endnu et godt spark fra Hannah efter fint forarbejde af Isabell blev slutresultatet 4-1.

Da vi havde tabt alle tre kampe skulle vi i semifinalen møde vinderen af rækken, som var det Stockholmhold vi havde mødt to timer tidligere. Inden kampstart meddelte Alexandre at hun slet ikke kunne spille. Vi fik overtalt en anden spiller fra Göteborg til at spille med. Men da hun var for gammel (og god) ville Stockholm ikke tillade det. Så vi måtter igen spille samme syv spillere i hele kampen, det kunne ses i slutningen af kampen. Vi startede friskt og med meget mod. Spillet blev bedre og bedre og det var ikke ufortjent at vi kom foran, på endnu et mål af vores målsluger Hannah. Bolden blev flot flyttet rundt mellem pigerne og med lidt held var vi også kommet på 2-0, men som så ofte i denne turnering gik det ikke vores vej. Ved halvlegen havde Stockholm ikke blot udlignet men også kommet foran 2-1. Deres store fysik med (efter danske forhold) ureglementeret skub og voldsomme taklinger, havde vi svært ved at accepter, men da dommerne tillod det hårde spil, måtte vi prøve at give igen. Saphir og Lea i forsvaret fik givet meget godt igen, så modstanderne fandt ud at man også kunne få knubs når de løb ind i vores spillere. I Danmark havde de mange skub givet to-tre straffespark, men her måtte man godt!!. Det kostede dog mange kræfter at spillet var så fysisk betonet. Så selvom vi endnu en gang havde forbedret vores spil, var der udsolgt i slutningen af kampen. Vi måtte indkassere et 5-1 nederlag.

I bronzekampen søndag mod Oslo/Helsingfors havde vi endelig en ekstra spiller på holdet, Melissa fra Göteborg. Det var nok rækkens bedste spillere overhoved, så det hævede igen vores spil væsentligt. Samtidig havde turneringsledelsen fundet en rigtig dommer til kampen, så der blev lagt vægt på at spille fodbold og ikke på at skubbe og slås. Med Melissa på midtbanen fik vi en spiller, der både kunne erobre bolde, drible, spille medspillerne og ikke mindst kunne kaste lange indkast. Nu kunne vi det hele. Vi fik presset Oslo så meget at det meste af spillet forgik fra midtbanen og ned mod deres mål. Atter en gang var Hannah på pletten med sit fjerde mål, efter forarbejde af Melissa. Der var nu optræk til flere mål. Laura kæmpede sig frem til et par gode chancer. I slutningen af første halvleg sparker Melissa os foran med 2-0.  Det gode spil fortsætter i anden halvleg. Efter et langt indkast fra Melissa opstår lidt klumpspil foran deres mål og rammer en spiller og går ind. 3-0 til os og vi styrede begivenhederne. Vores målvogter Juliana som inden kampen havde voldsomt ondt i foden pga. en stor vabel, havde ikke meget at lave i denne kamp og det der var, tog hun sig fint af. Melissa fik også lov til at scorer det sidste mål til slutresultat 4-0 og bronze medaljerne var hjemme. En velfortjent sejr efter 5 tætte kampe. Med Melisa på holdet fra turnerings-start, vil jeg tro at vi havde haft gode muligheder for ikke kun at spille i finalekampen, men også vinde den.

Holdet bestod af Juliana K. Glahn på mål for første gang ved et PGT. Tog rigtig mange bolde og var en god sidste skanse, da det jo var hendes første gang på mål, kom der naturligvis et par smuttere. Men som helhed flot klaret. Fik startet et angreb hver gang hun havde målspark, da hun kunne sparke bolden op i nærheden af modstandernes målfelt.

Forsvar med Lea Roth-Z. og Saphir E. David og delvis Dina Beck. Kæmpede bravt i alle kampene. Da de fandt ud hvor meget dommerne tillod, var de klar til at give sig fuldt ud. Vi måtte stoppe spillet da både Dina og Saphir ville vise træneren at de slås til blodet bogstavlig talt sprang.  ”Blodbadet” kunne heldigvis stoppes hurtigt og de var klar til at spille videre.

Midtbanen med Isabell LernesjöHanna A. Busk, Alexandra og Dina Beck og i sidste kamp Melissa fik løbet rigtig meget i kampene. Frem over midten når Juliana sparkede sine lange målspark og hjem og hjælpe når vi blev angrebet. Det var også herfra at 7 ud af vores 8 mål kom.

Laura Kaznelson var vores enlige angriber, som var den, der havde det hårdest mod vores fysik store modstandere, som måtte skubbe og sparke til alt. Med lidt held havde hun scorede flere mål, men måtte nøjes med det ene i første kamp.

Kære Piger, tak for en god turnering. Det er altid rart at slutte med en sejr.

Håber I har lyst til at deltage i den næste PGT, som bliver afholdt i Norge, og som slutter på Norges nationaldag 17. maj så der skal nok blive fest i byen.