G02

Girls02 tabte bronzefinalen i straffekonkurrence

 Pigeholdet – G 02/03 -samt 04 – bestod af 12 piger, hvoraf størstedelen af pigerne ikke var vant til at spille fodbold. Vi nåede at mødes til lidt træning to gange inden afgangen til PGT. Det stod således klart allerede inden ankomsten til Stockholm, at holdet ville møde store udfordringer under turneringen.

Da det var vigtigt, at det også blev en god og sjov oplevelse, uanset kampresultaterne, var der fokus på, at alle skulle få spilletid i kampene, selvom kun 7 spillere kunne være på banen ad gangen.

 Allerede under første kamp mod Stockholm, stod det hurtigt klart, at vi ville møde hold, der var i bedre form og med langt større teknisk kunnen. Pigerne kæmpede dog fra start til slut uanset målscoren. Særligt vores forsvar, der oftest bestod af Maja og Melanie, sørgede for, at vi kunne forlade banen med oprejst pande.

 Vores første kamp endte 4-0 til Stockholm. Desværre blev vores målmand Tram skadet allerede i den første kamp. Hun viste dog i de efterfølgende kampe, at hun også kunne yde en stor arbejdsindsats særligt på midtbanen.

 Rebekka (Elul) tog én for holdet og stod i de øvrige kampe, hvor hun leverede en stor indsats bl.a. ved at tage flere straffespark.

 Vores næste kamp var mod Oslo, som var en mindre mundfuld end forventet. Kampen kunne formentlig have endt anderledes, havde vi formået at udnytte en kæmpe chance – bold lå på mållinien. I stedet fik Oslo scoret to gange.

Næste dag mødte vi Stockholm/Helsinki, der var rækkens bedste hold. Det hjalp ikke, at dommerens indsats ikke var noget at råbe hurra for. Først fik det andet hold straffespark, uden at der skete noget som helst i straffesparkfeltet. Der var næppe grundlag for at dømme frispark heller. Til vores store lettelse tog  Elul straffesparket! Dernæst blev vi snydt for et klart frispark.
På trods af en god fight fra pigernes side tabte vi 7-1.
På grund af turneringsplanen skulle vi møde Stockholm/Helsinki igen samme dag. På trods af en ændret mere defensiv opstilling formåede vi ikke at bremse presset mod vores mål. Vi havde samme dommer, men denne gang var der en fremgang at spore. Det kunne selvfølgelig også kun næsten gå en vej. På trods af endnu en stor indsats fra holdet tabte vi 6-0.
Igennem hele turneringen var der fremgang at spore hos de mindre fodbolderfarne spillere på holdet, og det kom særligt til udtryk i vores sidste kamp mod Oslo, hvor også de ældre og mere erfarne af vores spillere gik ind og tog et ansvar for spillet. Igen, som igennem hele turneringen, viste vores forsvarskæde, Maya og Melanie, vejen for de andre. Der blev kæmpet igennem hele kampen, og det gav pote. Ved slutfløjtet stod den 0-0, og det var også tilfældet efter forlænget spilletid. Dette var en sejr i sig selv!
På trods af Eluls indsats mellem stængerne tabte vi straffesparkskonkurrencen 1-0.
 
Vi tog hjem fra Stockholm med gode oplevelser og nogle erfaringer rigere. Holdet udviklede sig kamp for kamp. Med afslutningskampen mod Oslo blev det bevist, at der er noget at bygge videre på.
 
Andrea
 
 
X