B06

SMUKT SPIL MEN MANGLENDE KYNISME HOS B06/07 Y

 Der var næppe mange andre hold i B06-rækken, der skabte flere målchancer end vores Y-hold.

 
Med en midtbane, der skiftevis var besat af Alon, David og Joel, fik holdet skabt et væld af chancer, men de havde vældig svært ved at få scoret på dem. Undervejs så vi den tendens gå rigtig galt i kampen mod Stockholm 4, der i kampens start blev spillet ud af banen af et københavnerhold, der for alvor formåede at bruge hele banens bredde og viste stor teknisk kunnen, men som blev svigtet af teknikken, når bolden skulle over stregen. Faktisk skulle vi nok have ført med to-tre mål ved pausen, men i stedet var vi bagud med 0-1, og i anden halvleg gik det helt galt, da stockholmerne lavede yderligere tre mål på tre modangreb, mens vi pressede og pressede og brændte og brændte alle muligheder bortset fra en.
 
Førstedagen bød på to nederlag til Gøteborg og til Stockholm 4, mens det om fredagen lykkedes at få uddeling på de mange chancer, vi fortsatte med at skabe, hvilket gav klare sejre over Stockholm 3 og 2.
Da PGT i aldersgruppen ikke gennemfører en egentlig turnering med points og stillinger, skulle vi ikke spille mod alle de syv andre hold, og da arrangørerne havde prioriteret at spille søndagens kampe på Stockholms flotte, gamle olympiske stadion fra 1912, var der kun fire hold i aldersgruppen, der via lodtrækning fik lov til at få en ekstra kamp søndag, mens fire andre holds PGT sluttede fredag.
 
København Y-holdet var blandt de heldige fire, der fik lov at spille om søndagen, men kampen blev desværre en gentagelse af opgøret mod Stockholm 2, som vi havde slået med tre mål om fredagen, og den satte holdets PGT-historie i relief: Vi var endnu mere overlegne end i fredagens kamp, og spillet var noget af det flotteste, der blev vist i aldersgruppen, men trods 10-15 afslutningsforsøg, fik vi ikke scoret en eneste gang, og så vandt svenskerne i stedet på et mål på en af deres to eneste afslutninger: et hjørnespark, der smuttede ind mellem forsvarsspilleren ved forreste stolpe og stolpen.
B06-Y
Stående fra venstre: Yotam, Alon, Elias B, David
Siddende: Gabriel, Joel, Samuel K
 
Holdet bestod af:
 • Gabriel, der efterhånden har etableret sig som en stabil målmand, der er fri for de ´smuttere´, der tidligere kunne være. I årets PGT turnering leverede han en god og fokuseret indsats med både gode redninger og fornuftige igangsætninger.
 • Elias B, som var vores førstevalg som forsvarer og derfor startede næsten alle kampe inde, men som også fik et par halvlege på mål, da han i to af kampene fik lov at stå anden halvleg. Som forsvarer fik han vist sin hurtighed på fødderne og sit mod, når han gang på gang kom foran modstandernes angribere og stoppede deres opspil.
 • Alon var som eneste egentlige 06´er på holdet, den der skulle tilføre noget fysik, men samtidig gik han også fantastisk flot ind i sammenspillet med de andre midtbanespillere. Alon var nok den af vores spillere, der var allermest uheldig med afslutningerne – allermest tydeligt, da han i en af kampene fra to meters afstand ramte modstandernes målmand midt i hovedet på et af hans karakteristiske kanonskud.
 • Joel viste turneringen igennem sin gode fodboldforståelse, fordelte spillet godt på midtbanen, og var en de spillere, der stod bag vores flotte spil, hvor hele banens bredde blev brugt. I hård konkurrence med Samuel SH fra København X, blev han noteret for årets hurtigste mål: 12 sekunder efter kampstart.
 • David gav atter prøver på hans fantastiske teknik med driblinger, tæmninger og skud fra det gyldne venstreben. Han tegnede sig for rækkens flotteste mål på en fantastisk firsttimer, da han hamrede en returbold fra modstandernes forsvar op i det ene målhjørne.
 • Yotam deltes om spilletiden som angriber med Samuel K. Den udvikling, han har vi igennem som fodboldspiller, var tydelig, og han var en anden af de spillere, der gang på gang var tæt på scoringerne, men ikke havde heldet med sig.
 • Samuel K er anden spiller, der er kommet igennem en fornem udvikling. Hvor han for et års tid siden var lykkelig over en scoring, er han nu nærmere skuffet, når han går fra banen uden at have scoret. Hans hurtighed på fødderne og i opfattelsen gør ham livsfarlig inde foran mål, men i PGT var det en ret ukarakteristisk scoring på en medløbsbold, der bragte ham på tavlen.
 
 INDÆDT SEJRSVILJE HOS B06/07-X
 
 I en række hvor alle hold ikke møder hinanden, og hvor der ikke registreres officielle resultater og stillinger eller spilles finaler, kan og skal man ikke kåre en vinder, men da København-X i B06/07-rækken vandt alle deres 5 kampe i rækken, er det vel fair at kalde dem uofficielle PGT-mestre.
 
Holdet var noget mere sammenbragt end tvillinge-holdet København-Y, da det både talte Adam, der normalt spiller i KB, og Isaac og Simon, der først op til PGT begyndte at træne med hos os, men rollerne faldt hurtigt på plads, og det skulle hurtigt vise sig, at det var hold med en fantastisk fightervilje, der var i stand til at lukke de opgør, hvor de var bedre end modstanderne, og til få de mere lige kampe til at vippe over til egen side.
 
Efter fire sejre i kampene torsdag og fredag, hvoraf de ret beset kun var pressede i den ene, blev også X´erne lodtrukket til at få en kamp på Stockholmsk olympiske stadion om søndagen, og denne kamp blev meget karakteristisk for holdets indsats.
 
Vi åbnede kampen med et perfekt gennemført angreb, hvor Adam fra forsvaret spillede Itamar i højre side, og hans flade aflevering ind foran mål blev firsttimet ind af Samuel SH, der var sekunder fra at slå Joels hurtigscorings-rekord. Desværre blev rytmen udfordret allerede kort efter, da Itamar trådte forkert og måtte udgå, og vi måtte smide Simon ind på en midtbaneplads, han endnu ikke var vænnet til. Defensivt gjorde Simon det flot, men offensivt set blev det sværere at spille sammen, og Stockholm 4 fik mange chancer for at sætte deres farlige contraspil i gang. Godt forsvarsspil fra Adam og stærkt målmandsspil fra Elias A afholdt dog svenskerne fra mere end en enkelt scoring, og efter gode chancer til både Isaac, Samuel SH og Benjamin, blev Benjamin kampens matchwinner, da han scorede anden halvlegs eneste mål på super forarbejde fra Samuel.
B06-X
Stående fra venstre: Adam, Itamar, Samuel SH, Isaac

Siddende: Simon, Elias A, Benjamin

 
Holdet bestod af:
 • Elias A, der med stærkt, modigt og seværdigt målmandsspil må have været stærkt med inde i betragtning til at modtage Dan Uzan Trophee som PGTs bedste målmand, der gik til Estlands målmand i B00-rækken. Elias var ikke mindst fantastisk i mand til mand situationerne, hvor han kom ud af sit mål hurtigt, modigt og fokuseret, men han brillerede også med et flyvende hovedstød, da han uden for feltet skulle afværge en lang bold fremad i en af kampene.
 • Itamar, der startede på sin sædvanlige plads som forsvarschef, men dels for at fordele kræfterne ligeligt med Adam på midtbanen, dels fordi det slet og ret gik godt, fik han mere og mere spilletid på midtbanen. I søndagens kamp mod Stockholm 4 blev det for alvor tydeligt, hvor meget han betød for holdet, da han kort efter at have op til vores 1-0 mål måtte udgå, og vi måtte undvære ham det meste af 1.halvleg.
 • Simon fik ikke alene sin PGT-debut, men også en debut på holdet i det hele taget i Stockholm. Teknisk set og forståelsesmæssigt set var han noget bagefter de mere rutinerede spillere, men med god fightervilje og fin fysik fik han undervejs etableret sig godt på midtbanen, og det var vigtigt, at vi kunne sætte ham ind søndagens slutkamp.
 • Adam var holdets anden PGT-debutant, og han fik fra første turnering markeret sig som en nøglespiller på det danske hold. Han startede på midtbanen, hvor han med fysik, fodboldforståelse og skudstyrke satte sig godt igennem, men da der skulle spares lidt på kræfterne, og han skiftede med Itamar i forsvaret, viste han meget stor sikkerhed som bagerste mand, og ikke mindst i kampen mod de omstillingsstærke og hurtige Stockholm 4, reddede han mange gange kastanjerne ud af ilden for os med sidste-øjebliks-tacklinger.
 • Samuel SHs udgangspunkt var midtbanen, men som sædvanlig var hans arbejdsområde overalt på banen. Man skal ikke lade sig snyde af hans præcise optællinger af egne mål og assists – han er en vigtig holdspiller, der formår at løfte hele holdet, og samtidig stå for en masse mål og oplæg. I søndags-sejren var han således involveret i begge vores mål med en scoring og et oplæg.
 • Isaac var også med på holdet til sidste PGT, men i mellemtiden har han været knyttet til klassekammeraternes hold i årgangen under, og vi havde satset på at søge dispensation for hans deltagelse med klassekammeraterne fra B08, men fik afslag fra arrangørerne, der ikke selv operer med hold til hverdag, og derfor ikke har forståelse for spillere, der er knyttet til faste hold. Isaac måtte derfor tage udfordringen op i nye omgivelser i en række, der er noget sværere end det, han er vant til, men fik gjort nogle fine indhop og fik selvfølgelig spilletid i samtlige kampe.
 • Benjamin har længe rendt rundt i den hjemlige turnering og måtte dele spilletid med Samuel K og Yotam som angriber, men i denne turnering var der så bedre muligheder for at få mere spilletid i front. Det udnyttede han til endelig at få hul på bylden med målscoring med ikke mindre end tre mål, hvoraf den ene var sejrsmålet til 2-1 i ´finalen´, hvor han kom foran målmand og forsvarere prikkede Samuel SHs venstrebens-indlæg i mål ved forreste stolpe. At der virkelig er kommet gang i målscoringen, har Benjamin vist, når vi er kommet hjem igen til den DBU-K turneringen, hvor han har scoret i begge de samlinger, han har været med til siden PGT. 
X