B00

Boys00/01 kom for at vinde – hvilket vi næsten lykkedes med!
 
Ni drenge havde meldt sig til dette års udgave af PGT. Jeg havde selv glædet mig rigtig meget til at komme i gang, hvilket også var tilfældet for spillerne. Det er andet år i træk at jeg havde fornøjelsen af at træne et dansk hold til PGT, efter utallige ture selv som spiller for mange år siden. I år skulle vi vise de andre hold hvad danskerne duede til!

Stående fra venstre: Gabriel, Benjamin W, Ruben, Julian, Simon Reuveni

Siddende: Simon W, Simon G, Jonathan, Elias, Benjamin G
 
Vores første kamp skulle spilles mod Oslo. Kampen var præget af at det var begge holds første kamp i turneringen. Begge hold lagde ud meget nervøst og med mange fejl. Efter masser af god og fair fight arbejdede vi os langsomt ind i kampen. Efter et flot ud-spark af vores målmand Simon Wiwak, kunne vores målfarlige angriber Benjamin Wegloop score sikkert til 1-0. Dette blev også kampens resultat. Dog skal det også siges at Simon holdt os inde i kampen med op til flere klasseredninger.
Vores næste kamp var mod vores ærkerivaler fra Stockholm 1. Vi startede kampen med at spille rigtig flot fodbold, og kort inde i kampen var Benjamin Wegloop endnu engang på pletten. Efter hårdt svensk pres og mange skud på mål, reduceret svenskerne med få minutter igen . Og med et meget tyndt dømt straffespark i de døende minutter, tabte vi desværre kampen 2-1.
 
Få timer senere skulle vi i kamp igen. Denne gang mod Stockholm 2. Igen lagde vi ud med at spille rigtig flot kombinationsfodbold. Og som en tro kopi fra kampen tidligere på dagen, kom vi igen i spidsen. Målet blev muligvis en sovepude for spillerne, for stort set efter vores mål, gik vi fra at være spilstyrende, til at give alt spillet til vores svenske modstandere. Igen vendte kampen og vi tabte for anden gang på dagen med 2-1.
Efter en god lang nattesøvn, mødte vi alle op klar til at spille de afgørende kampe. Vi skulle vinde vores sidste to kampe for at have en chance for at komme i finalen. Dagens første kamp var mod Göteborg/Malmø. Taktikken ændrede vi lidt i forhold til vores første kampe. Vores fysiske stærke spiller Ruben, blev skubbet ned i forsvaret i stedet for midtbanen. Dette skulle være med til at stabilisere vores spil.  Det gik helt efter planen og vi styrede kampen. Endelig lykkes det for vores offensive spillere at skyde på mål udefra, og med Jonathan Edelstens flotte langskudsmål, kunne de andre spillere heller ikke lade være med også at fyre af fra distancen. Midt i 2 halvleg scoret Wegloop til 2-0, og i de døende sekunder scoret Elias Rosenzweig til slutresultatet 3-0. Efter scoringen, sørget Elias for kampen bedste detalje, da han lavet en flot saltomortale.
 
Sidste gruppe kamp spillede vi mod Estland. Samtlige spiller gik på banen for at vise, at vi var det bedste tekniske hold som deltog i turneringen. Esterne havde ikke en chance i mod det danske ”tiki takka” spil og flotte kombinationer gjorde at Jonathan Edelsten viste hans fulde potentiale og scorede hele fire mål i kampen. Også Julian Bobrow kom på måltavlen. Desværre viste det sig af de andre pulje kampe ikke flaskede sig og vi endte med en bronzekamp. Kampen skulle spilles få timer efter den flotte sejr over esterne.
 
Vores modstander var Gøteborg/Malmö, som vi altså tidligere på dagen havde besejret. Skuffelse over den manglende finale og træthed gjorde at opgøret endte 0-0, mens svenskerne ærgerligt trak det længste strå i straffesparkslotteriet. Men pyt med det, vi havde en kanon tur og kan vi næste år i Finland finde det flotte ”tikki-takka” frem igen i alle kampen, så vinder vi uden tvivl det hele! Tak for en god tur!

Simon Reuveni

X