GIRLS 99

Bagerst fra venstre: Martin Norden, Dina, Laura, Saphir, Lea

Isabell, Ariellah, Maya

Juliana

Desværre var udgangs punktet lidt forringet, da en af de faste spillere ikke kunne deltage, men resten af holdet tog turen op med oslobåden, med troen på at det nok skulle lade sig gøre.

Hvis ikke vi fik resultaterne som ønskede, så skulle vi i hvert tilfælde kunne sige til os selv at vi gjorde hvad vi kunne. Jeg må sige at det sidste fik vi opfyldt. Det er længe siden at jeg har set et hold der i den grad kæmpede en hvis del ud af bukserne. 

Vores pulje bestod ”desværre” kun af yderligere to hold, og da de på papirerne kun var 6 spillere på hvert hold, blev det bestemt at vi spillede med 5 piger på banen. At der alligevel var 9-10 spillere på de andre hold når vi skulle spille, var lidt forvirrende. Men der kom yngre spillere til Stockholm holdet og Helsingfors fik hjælp af flere Oslo piger.

I vores første kamp skulle vi møde det ”frygtede” Stockholm hold. Men de var så afgjort til at ”tale med”.

Vi skulle lige vende os til den meget lille bane, hvor Juliana, som målmand, både kunne kaste og sparke helt op til deres mål. Det tog os en halvleg at finde spille spillestil og formen. Desværre var vi på det tidspunkt bagud med 0-4. Men i anden halvleg var vi klar. På god fight og sammenspil, fik både Laura og Dina scoret. I forsvaret sloges skiftevis Lea, Saphir, Maja og vores Malmø forstærkning Isabell. Så vi vandt den halvleg med 2-1. og kunne forlade banen med oprejst pande. 

Anden kamp var mod det blandet Helsingfors-Oslo hold. Det blev en meget lige kamp hvor begge hold havde mange chancer. Vores tre offensive spillere Dina, Laura og Ariella kæmpede sig til frem til flere store chancer, og Arielle fik også med sin hurtighed, presset med en ”lang fod” sig frem mellem venner og fjender til et velfortjent mål. Desværre fik de andre ikke blot udlignet men i de sidste minutter fik de ganske ufortjent også scoret til slutresultatet 1-2.  Med god grund hang vi lidt med hovederne efter det unødvendige nederlag, for vi havde klart bolden mest, men ind ville den bare ikke. Vi måtte bare gøre det bedre i næste kamp, for der var stadig chancer for at komme i finalen.

Næste dag stod Stockholm igen klar til at møde os. Om de havde sovet bedre eller hvad der var galt ved jeg ikke, men de styrede det meste på banen og denne gang kunne vi hverken vinde først eller anden halvleg. Laura scorede dog absolut kampens flotteste mål. Fra midten af banen bankede hun bolden hårdt op på undersiden af overlæggeren. Vi jublede og dommeren dømte mål. Men selv var vi dog lidt i tvivl om den gik helt ind. J.  Ariella fik med sit andet mål i turneringen, også pyntet lidt på resultatet. Men med 2-8 måtte vi bøje os for overmagten.

Nu var det sidste kamp, hvor vi med en sejr på to overskydende mål, ville komme i finalen.

Det startede fint med at Laura scorede sit tredje mål i turneringen. Desværre havde især de norske piger spillet sig varme, så ved halvlegen stod den 1-1. Vi skulle stadig op og score et mål mere. Vi havde også en del chancer, især når Juliana behersket sparkede bolden frem til de offensive spillere. Men igen fik vi ikke bolden de sidste meter over stregen. Men vi må også være ærlige, at hvis ikke Juliana havde stået sin klart bedste kamp, kunne vi have været bagud. Hun kunne dog ikke forhindre at især den ene oslospillere, nettet to gange i anden halvleg, så vi desværre også tabte den sidste kamp med 1-3.

Ingen finale til os denne gang. Men vi havde spillet flere gode kampe, og kunne gå derfra, med visheden om, at med lidt mere skarphed foran målet, og held i den anden ende, havde vi været i finalen.

Det bliver nok sidste gang at 98/99 årgangen kommer til PGT som spillere. Så jeg vil sige tak for mange gode oplevelser med jer under PGT de sidste 4 år jeg har været træner, og ikke mindst vores træning frem mod de enkelte turer. Håber også at I syntes at det har været sjovt, selvom vi ikke fik nogen første pladser. Måske vil nogen af jer vende tilbage til PGT som træner af nogen af vores ungdomshold. Flere er jo allerede træner i dag.

Med sportslig hilsen 

Martin

X