SØLV TIL GIRLS02/03

Klokken var 7.15, og på trods af det tidlige tidspunkt var 10 meget friske og forventningsfulde piger parate til at stige på bussen, der skulle køre dem til PGT i Gøteborg. En supporter og ni spillere skulle op og gøre deres træner stolt.
 
Første kamp stod mod Oslo. De danske piger havde fra starten meget boldbesiddelse og allerede 10 minutter inde i kampen, kunne der havde været to mål til Danmark, hvis målet blot havde været 5 cm bredere. Det lykkedes nemlig Lea at hamre bolden ind på stolpen flere gange.  Forløsningen kom et godt stykke inde i 1.halvleg da Lea på allerfineste vis udnyttede et præcist indlæg fra Sofia. Turneringens første mål var sat ind.  2. halvleg startede ligesom 1. halvleg med Danmark i den boldbesiddende rolle.  10 minutter inde i halvlegen tog Lea tingene i egne hænder ved at drible fra midtbanen langt op på modstanderens halvdel. På et langskud, der fik lov at kysse indersiden af stolpen, fik Lea gjort det til 2-0. Kampen endte således 2-0 til Danmark.
 
2. kamp, der blev spillet mod Stockholm, skulle vise sig hurtigt at byde på mål. Allerede 2 minutter inde i kampen formåede Lea at first time et hjørnespark fra Sarah direkte i kassen.  Danmark havde styr på kampen, og gjorde det hurtigt til 2-0 ved at Emily selv tog turen fra midtbanen og scorerede.  Sidste mål fra Danmarks side scoredes af Lea på et langskud i 2. halvleg. Stockholmerne nåede dog ved kampens afslutning at pynte på resultatet.  Kampen endte således 3-1.
 
I pigernes 3. kamp til dette års PGT var Oslo igen modstanderne. Denne kamp endte 2-1 til Danmark. Første mål kom efter et skud fra Sarah, der udløste norsk selvmål. Vores bagerste midtbanespillere Sarah og Melanie holdt flot i bolden, hvilket resulterede i total dansk dominans. Alligevel formåede nordmændene at svare igen fem minutter inde i 2. halvleg, ved et ligeså kluntet mål. Tram gjorde som altid sit allerbedste, men havde ikke en chance i denne situation for at holde bolden ude af målet. Sidste mål blev smukt krøllet op i det korte hjørne på et frispark tre meter udenfor modstanderens målfelt, skudt af Emily.
 
Det var tid til 4. kamp, og denne gang var modstanderen Stockholm. En sejr ville betyde en direkte plads i finalen, så der var meget tilbage for Danmark at kæmpe for. Det skulle dog vise sig ikke at blive ligeså let som i de tre tidligere kampe. Kun en fantastisk præstation af vores defensive spillere bestående af Miriam, Maya, Tram og Hannah holdt vi Stockholmerne fra at score. Første halvleg var målløs. Midtvejs inde i 2. halvleg begyndte tingene dog at lysne for det danske hold, da Lea bragte os foran 1-0. Kort tid efter tog Emily turen hele vejen fra højre side af eget forsvarsfelt, og da hun nåede modstanderens mål, satte hun den køligt ind i kassen.  Danmark havde sikret sig en finaleplads
 
Da Stockholm havde vundet semifinalekampen over Oslo, skulle finalen spilles mod dem. Kampen startede på uheldigste vis, ved at Stokholm bragte sig foran på et straffespark.  Stockholmerne pressede danskerne hårdt, og det gav pote kort før pausen ved et velspillet mål, hvor kun de danske piger måbende kunne se til. Fem minutter inde i 2. halvleg fik Danmark tilkendt et hjørnespark. Emily tog sig af det og sendte bolden ind til Sofia, som puttede den i mål.  1-2 og pigerne begyndte at tro lidt mere på tingene. Kort efter fik de danske piger tilkendt et straffespark, som dog på allerærgerligste vis ramte stolpen. Tiden var knap, og ingen af holdene kom herefter frem til de store chancer.
 
Danmark vandt altså sølv til dette års PGT, og med fire sejre i rap kan vores dygtige piger godt klappe sig selv mange gange på skulderen. Træneren er særdeles tilfreds. Pigerne gjorde ham MEGET stolt.
 
Spillerne en for en:
·         Holdet har i Tram fået en særdeles stabil målmand, som leverede mange flotte redninger.
·         Hannah spillede samtlige 190 minutter til PGT. Hun er med sit yderst stabile forsvarsspil uundværlig.
·         Maya spillede også et rigtig flot PG. En lignende kampgejst er sjældent set.
·         Miriam tog afsted på  PGT på trods af problemer med ryggen. Dette lod hun sig bestemt ikke mærke af, og som sine to forsvarskollegaer gjorde hun det super flot.
·         Melanie vores fightende defensive midtbanespiller formåede i al sin spilletid at sætte ro på det danske spil med et altid stort overblik.
·         Sarah, som få dage før PGT fik armen i gips, leverede en sikker præstation og havde ligesom Melanie et super flot overblik.
·         Sofia holdets dribledronning levede op til sit navn og tørrede mange svenske og norske spillere.
·         Emily kan med sin speed sætte enhver modspiller af og det demonstrerede hun endnu en gang til fulde.
·         Uden Lea havde Danmark scoret betydeligt færre mål .
 
En stor tak skal også lyde til Esther, vores altid fantastiske PGT-supporter.
 

Bagerst fra venstre: Simon Karlin, Maya, Miriam, Emily, Lea
Forrest: Hannah, Tram, Melanie, Sofia, Sarah

X