2008 – STOCKHOLM

PGT 2008 I STOCKHOLM – SVERIGE MELDER SIG PÅ BANEN

Gennem de sidste år har den svenske indsats ved PGT-turneringerne været under niveau.

Malmø har haft store problemer med at samle hold og kun ihærdig indsats fra nogle få nøglepersoner har sikret, at vores nærmeste naboer overhovedet har været repræsenteret i bare en enkelt drenge- og en enkelt pigerække. Stockholm har, trods sin status som Skandinaviens største menighed, ikke udvist den store interesse, og deltagelsen fra den svenske hovedstad har været sporadisk og ikke særlig ambitiøs. Kun Gøteborg har – størrelsen til trods – satset og lykkedes med at samle stærke hold.

På hjemmebane i år var indstillingen fra Stockholm en ganske anden. I samtlige rækker satsede Stockholm ikke bare på at være med, men bestemt også på at vinde, og pludselig blev hele turneringen løftet op på et højere plan, både antalsmæssigt og sportsligt.

JUN91/92 har gennem de sidste mange år kæmpet mod primært Helsinkis og Oslos et år ældre hold. Egentlig havde vi regnet med at årgangen deltog for sidste gang i PGT for to år siden i Helsinki, men vores egne drenges ivrighed og Oslos ønske om at være med i København, forlængede livet for årgangen med et enkelt år, og da man sidste år gav håndslag på at mødes igen i Stockholm, blev det til yderligere et år.

Det var måske en fejltagelse.

Hvor de danske spillere – kun 7 i år, men med lån af PGT-debutanten Marcus fra Drg93 – gerne ville spille fodbold som konkurrencesport og tage selve turneringen alvorligt, stillede Norge op for at spille skolegårdsfodbold, hvor PGT deltagelsen og fællesturen var det væsentligste. I sig selv en prisværdig indstilling, men så skulle man nok være blevet enige om det på forhånd, og måske have undladt at spille om points og pokaler.

Man kan diskutere, om det er at vise respekt for turnering og modstander med kampe, hvor en spiller samler bolden og putter den ind under trøjen, eller kampe hvor man stiller op til en kamp mod Sverige med kun 3 spillere, låner 3 modstandere og spiller 6 mod 7 og taber 10-20 (ti – tyve!).

Nordmændene tog under hele stævnet kun en enkelt kamp alvorligt – 2.dags kampen mod København – hvor vi havde både Maor og Adam udenfor med skader og Benjamin på banen med skader. Vi forsøgte at løse problemet ved at låne tre Drg93-spillere direkte fra deres kamp, mens Norge i mellemtiden bænkede deres målmand og satte en svensk spiller på mål. Nordmændene vandt en i øvrigt meget spændende kamp mod et meget frustreret dansk hold 4-2 og fik således revanche for deres 2-7 nederlag dagen for inden.

Finnerne havde ikke opnået fordums (fodbold)styrke og blev forholdsvist let overvundet i begge kampe (5-1 og 4-0), men til gengæld fik København mere end rigelig udfordring af Sverige, der stillede med det udvalgte hold fra hele landet, der havde deltaget i de Europæiske Maccabimesterskaber sidste år i Rom, og der var blevet slået ud i semifinalen efter straffekonkurrence.

Skal man tale om sportslig succes i juniorholdets sidste PGT, skal man fokusere på kampene mod dette stærke svenske hold. Ganske blev begge kampe tabt: 1-2 og 3-5, men det blev til opgør på et højt fodboldmæssigt plan, hvor ikke mindst søndagens kamp langt hen ad vejen var meget lige – selv efter et (korrekt) rødt kort til Marcus – og stillingen 3-3 først blev brudt, da hjemmeholdet fik et helt håbløst straffespark i slutfasen.

Ærgerligt, at rækkens bedste kamp skulle afgøres på en sådan måde, men egentligt et logisk udfald af det primære punkt, hvor de ellers så dygtige arrangører havde fejlet: Man havde slet ikke gjort nok ud af få kompetente dommere til turneringen og slet ikke til de ældste spillere – ofte måtte der annonceres efter dommere til kampene over højttaleranlægget umiddelbart før kampstart.

Klar fremgang for begge de to ældste pigehold

På hjemmebane sidste år måtte Flickor91 holdet afgive guldmedaljerne til Oslo, mens nybegynderpigerne fra Flickor93 endte på en tredjeplads efter Malmø og Helsinki. For begge holds vedkommende var det først og fremmest manglende mål, der gjorde udslaget.

Til årets turnering blev problemet løst gennem 93´eren Rebeccas deltagelse. Sidste år var hun væk grundet deltagelse i et unionsstævne for KBU, men i år stødte hun til trupperne om fredagen og sammen med målmand Noomi, Malou og PGT-debutanterne Ellen, Nina, Isabella fra 93-holdet fandt de fire 91/92 Maya, Lea, Hannah og Josephine en idealopstilling, der førte til sejre over Helsinki 2 gange (2-0 og 2-0) og Oslo med 4-0 og den afgørende 0-0-kamp, der gjorde at torsdagens 1-3 nederlag samt søndagens sene kamp mod Helsinki, samtidig med at de 6 93-ere skulle spille finale i deres række, var ligegyldige – guldet var genvundet.

Det mellemste pigehold (F93/94) debuterede sidste år i København med 4 94´ere, 2 93´ere og så tillån fra 95 og 92-årgangene.

I (næsten hele) det mellemliggende år frem til årets turnering har pigerne så trænet ihærdigt og bygget et hold op, der var stort nok til at kunne låne spillere ud til F91 og samtidigt have ressourcer nok til at gøre sig flot gældende i deres egen række.

Efter et indledende nederlag til et nyopfundet, stærkt Stockholmhold, bygget op omkring 5 piger fra en lokal pigefodboldklub, slog de glade næsten-debutanter Oslo 3-0, Helsingfors 1-0 og Malmø 4-1, hvilket skaffede dem adgang til finalen og en hel del panik, da den skulle afvikles samtidigt med F91s sidste kamp.

Heldigvis var de store pigers kamp ligegyldig, da morgenens 0-0 resultat mod Oslo allerede havde sikret dem guldet, men Oslo kampen og den afgørende puljekamp mod Malmø i F93 havde alligevel kostet så mange kræfter hos Rebecca, Malou, Ellen, Isabella og Nina, at der ikke var kræfter til at byde det udhvilede Stockholmhold op til dans; ja selv den dobbeltspillende målmand, Noomi, var så afkræftet, at hun fik et ildebefindende undervejs, hvilket dommeren tillod hjemmeholdet at udnytte til en scoring i 5-1 sejren.

Sølv er dog endnu et skridt fremad og opretholdes træningsfliden, er endnu et skridt opad på medaljeskamlen en mulighed næste år i Oslo.

Manglende træning kostede Flickor95 niveau

Der var temmelig stor forskel på vores yngste pigeholds niveau i årets turnering i forhold til de fire foregående, hvor det er blevet til guld hver gang.

Siden sidste år er vores eget Hakoahhold stoppet, og selv om enkelte af spilerne er fortsat i andre klubber, og holdet havde fået tilgang af en stærk debutant i Mina, kunne det tydeligt ses, at de spillere, der tidligere havde været bærende kræfter, ikke kunne tilføre holdet det samme i år.

Selv om det blev til tre sejre over Oslo (1-0, 3-0 og 2-0), virkede pigerne overraskende tilbageholdende i kampene mod Stockholm, som vi kun på førstedagen bød trods (0-0), men tabte klart til i de to næste kampe (to gange 0-4).

Næste år vender PGT tilbage til Oslo, og vi må håbe, at det talentfulde kuld piger, synes så godt om oplevelserne, at de er klar til en revanche…

LP96 i ny forgæves medaljejagt.

Man må indstille ambitionerne efter det mulige, og ved at afskrive mulighederne for guld og sølv og i stedet gå efter bronze, lå LP96-holdets ambitioner i 95-rækken absolut inden for det muliges verden.

Holdet spiller ofte fremragende fodbold hjemme i 9M-rækken, men til PGT blev det noget mindre gennemført på de mindre 7M baner.

Vi lagde ud mod de to stærkeste modstandere: København2 (vores eget 95-hold) og Stockholm1 – netop de to kampe vi på forhånd havde afskrevet, og derfor var det tåleligt, at begge kampe gav nederlag 1-4 og 1-5.

På andendagen var det så, at de afgørende slag skulle kæmpes. Trods afgivelsen af Joshua og Jonas samt 97-erne Noah og Marcus til det ene 97-hold, var truppen bred nok til at kunne klare det – det eneste spørgsmålstegn lå på målmandsposten, men heldigvis var Jonathan hold-mindet nok til at påtage sig opgaven.

Vi startede med en nøglekamp mod Stockholm2, der havde tabt klart til vores 95-ere, men havde slået Helsinki på åbningsdagen. Det blev et særdeles lige opgør, der kunne være gået begge veje, men en enkelt forsvarsfejl i starten af anden halvleg gav hjemmeholdet en smal 1-0 sejr, der allerede synes at slukke vores muligheder for bronze.

Dagens anden kamp var mod Helsingfors, der havde skyndt sig at hente en spiller ned fra 93-holdet fra at udnytte dispensationsmulighederne, skønt man havde 12 andre spillere til rådighed. Det blev en kamp, hvor finnerne satsede alt på at sparke lange bold frem til ham, mens vores drenge forsøgte at få sammenspillet til at fungere – forudsætningerne var ret lige og det blev resultatet også: 1-1 efter et kanonmål af Daniel, der helflugtede bolden ind fra 20 meter.

Op til søndagens to kampe mod Oslo og Gøteborg havde vi måtte revurdere målsætningen, da 3.pladsen nu var væk. To enkeltsejre var stadig mulige, da resultaterne tydede på, at holdene fra 4 til 7.pladsen alle kunne slå hinanden indbyrdes, men det pæne spil til trods, kunne vi ikke score mål, og måtte i stedet indkassere nogle af den ærgerlige slags, så begge kampe blev tabt med cifre, der ikke afspejler styrkeforholdene i kampene: 0-2 og 0-4. I kampen mod Gøteborg var stillingen længe 0-1 og vi pressede voldsomt på, hvilket bl.a. førte til straffespark mod Yair, men da Daniels forsøg prellede af mod overliggeren, knækkede holdet, og svenskerne kunne løbe kontra tre gange i slutfasen.

Vi må bare på med vanten igen – næste år vil vi have de medaljer hjem…

LP95 holdet måtte aflevere guldet i meget tæt opgør med Stockholm1

Vi havde en anelse før PGT turneringen, at vi denne gang ville blive sat på
en alvorlig prøve. Holdet har vundet de sidste 4 PGT turneringer, som det
har deltaget i, men et eller andet sagde os, at det denne gang kunne blive
hårdt. Stockholm har en stor jødisk menigheden, og mon ikke man ville
forsøge at mobilisere gode spillere fra førende svenske klubber?

PGT holdet består af en række gode spillere som kan agere mange forskellige
roller på banen.

Noam Lahav på mål, Adam Rosenberg Asmussen, David Bassan og Sebastian
Salomon i forsvaret, Joshua Shafir, Julius Berglaubter og Isaac Bodnia på
midtbanen og Joel Raymond og Jonas Hartogsohn Blüdnikow i angrebet. Dette
hold spiller ikke turnering for Hakoah, men samles med andre spillere hver
søndag i Ryparken eller FBs baner på Frederiksberg. Holdet består af
spillere fra en række københavnske klubber. Og som sagt har vi med få
ændringer i holdopstillingen vundet de sidste 4 år.

Vi spillede to kampe torsdag og det gik, som det skulle. Det blev til 4-1
mod det udmærkede danske 96 hold. Derefter mødte vi Stockholms hold 2, som
vi slog med 9-0. So far so good. Holdet fungerede fint med en solid
backkæde, Noam på mål havde ikke meget at lave og midtbanen ryddede godt op.
Og når først de farlige angribere Yoel og Jonas fik etableret et samarbejde
godt støttet af Adams, Davids, Isaacs, Julius og Joshuas fine opspil, så var
der ofte mål.

Vi fik vore bange anelser bekræftet næste dag fredag. Dels viste det
stockholmske 1. Hold sig deres bedste side i deres indledende kampe. De
havde super driblestærke folk, der var hentet ind. Og vi brød os ikke om
kampprogrammet, fordi vi var sat til at spille 4 kampe fredag, som det
eneste hold. Det gik som beregnet i de to første kamp. Oslo blev slået med
5-0 og Göteborg med 8-0. Joel og Jonas scorede på stribe, men også Joshua og
Adam kom på tavlen og midtbanen og forsvaret fungerede fremragende. Så
skulle vi møde de stærke svenskere, der førte svagt på bedre målscore.

Det er vort indtryk, at der sjældent er spillet en så frygtindgydende match
i PGT turneringen. Det var en kamp, hvor begge hold var klare over, at den
mindste fejl kunne koste sejren. Der var godt samarbejde, intensitet og
energi over hele banen. Vi fik gennemspil til et elegant mål af Joel til
1-0. Men svenskerne var hele tiden farlige og deres nummer 5, som var
elitespiller fra Hammerby fodboldjklub, kunne afdrible 3 mand. Men det
lykkedes ikke i denne match. Der blev simpelthen tacklet igennem ved hver
eneste konfrontation og ikke mindst Sebastian Salomon viste en
frygtindgydende vilje, så vi rystede svenskerne. Noam greb ind en række
gange og reddede i sidste øjeblik. Stillingen ved pausen var stadig 1-0 og
vi blev overrasket af svenskernes første reelle angreb efter pausen. Nummer
8 kom fra sidelinien efter en aflevering fra nr. 5 og driblede forbi 3
spillere og fik skudt forbi Noam. 1-1. Så gik kampen ind i en opslidende
duel ved hver eneste boldberøring. Svenskernes havde foruden nr. 5 en
driblestærk spiller i nr. 8, men deres samspil, der i de andre kampe havde
fungeret ideelt, blev nu forhindret af Sebastian, Adam og David. I forsvaret
havde svenskerne i nr. 10 en særdeles effektiv spiller, der ødelagde det
meste for vort angreb. En effektiv personlig opdækning af Jonas forhindrede
ham i at komme til egentlige målchancer. På midten kæmpede Isaac, Julius, og
Joshua ligeledes fantastik flot. Joel blev også dækket hårdt op og havde
svære betingelser. I sidste ende var det ikke mindst takket være Noams
indgriben, at holdet reddede et fair 1-1 resultat hjem efter den bedste og
mest nervepirrende kamp holdet nogensinde har spillet.

Inden sidste kamp mod finnerne havde vi en målscore på 30-2 og stockholmerne
35-6, så det var utroligt tæt.
Kun 1 mål skilte os.

Desværre ødelagde det helt urimelige kampprogram vores muligheder: 4 kampe
om fredagen og ingen om søndagen…

Desværre – Og så var der tømt for batterierne. Holdet skulle i sidste kamp
om fredagen og i turneringen spille mod Finland, som andre hold havde vundet
stort over og som vi de andre år havde vundet over ved de forrige PGT
turneringer, men psykisk var vi ude af stand til at samle os. Forståeligt
nok. Vi tabte 1-2.

Samlet set kom vi ind som nr. 2 efter Stockholms hold 1 – der i sidste kamp
slog Stockholms hold 2 – og egentlig føltes det ikke så dårligt. Vi havde
spillet noget af det bedste, som vi nogensinde har præsteret, og det var
ikke uretfærdigt, at svenskerne samlet set blev vindere.

Vores samlede målscore: 31-4.

Vi ser tilbage på mange gode oplevelser såvel socialt som sportsligt.

Gode arrangementer og de gæstfri værtsfamilier gjorde deres til at vi fik
nogle dejlige og minderige dage Stockholm.

Vi ser frem til turneringen næste år i Oslo…

Saki Bassan og Bent Blüdnikow

Revanche i Stockholm til Drg93.

Så kom tiden endelig til PGT, hvor vi havde mulighed for at tage revanche overfor Göteborg, som tog ”vores” guldplads sidste år.

I år havde vi igen en stor trup, der bestod af skolen 7. og 8. klasses drenge samt en enlig spiller fra Lolland. Det var en blanding af erfarne PGT-spiller samt debutanter.

Desuden havde vi hele to supportere: Jonathan Gelvan og Itamar Lokzinski, som bakkede holdet op hele vejen. Tak for det .

På mål skiftet Daniel Nadelmann. og Jacob K. Bergmann i hver halvleg.

Forsvaret: Jonas Leibo ”Smiley”, Moran Boaz, og til dels Thomas V.Nielsen/Jacob V.Nielsen når de ikke var på midten

Midtbanen/angreb: Daniel Tajchman, Jonathan Ben Amotz, Jonni Salomonsen, Sebastian R. Groth, Daniel Abiani.

Der var hele 7 hold med i vores gruppe, alle byer hvoraf Stockholm med hele to hold.

Turneringen programmet var tilrettelagt, så vi i den første kamp skulle møde Göteborg. Sidste år suveræne vindere.

Ovenpå en lang rejse, en bane og et underlag vi ikke prøvet før, var jeg lidt nervøs for udfaldet, og ikke uden grund.

Vi havde store problemer i den første kamp. Ikke så meget med modstanderen, men mere med boldfølingen. Den blanding af kunst græs og dæk-granulat som banen var belagt med, gjorde det overordentlig svært at styre bolden. Det var vores klart dårligste kamp. Men trods det, vandt vi med 2-1 på mål af Joni og et selvmål, som kom pga. et godt pres af Jonathan B.

Samme eftermiddag mødte vi så vores anden svære modstander Malmø.

Men nu havde vi lært underlaget, så spillet begyndte at glide. Vi havde kampen under kontrol, og derfor var resultatet med en 3-2 sejr, på mål af Jacob V.N. og Daniel A., et par mål i underkanten. Deres enlige trussel, Alexander, tog Smiley sig fint af, som han har gjort problemfrit de sidste par år.

Fredag stod på tre kampe, hvor vi skulle vise at nu havde vi styr på underlaget.

For at vinde rækken, skulle alle tre kampe helst have dansk vinder.

Den første kamp var mod Oslo, nu havde vi fuld kontrol over bold, underlag og modstander. En 4–0 sejre var i underkanten, men det viser bare at det ikke kun er FCK der har svært ved at få bolden den sidste meter over stregen. Målene fordelt sig ikke overraskende mellem Daniel A(2)., Thomas V.N og Jacob V.N.

Næste kamp mod Helsingfors, viste at de var kommet bedre med i PGT sammenhæng, men ikke nok til at give os reel modstand. I år bestod holdet kun af drenge, og selvom et par af dem var 2-3 år ældre end os, kunne det ikke skræmme os. En sikker sejr på 5-0 kom i hus på mål af bl.a. Thomas V.N. og Daniel A.

Sidste kamp fredag var mod Stockholm 1. Et hold med mange store og gode fodboldspillere. Men deres tidligere resultater i turneringen, med flere nederlag, undrede mig meget, lige indtil vi selv mødte dem. For ganske rigtig var de individuelle habile spillere. MEN DE KUNNE IKKE SPILLE SAMMEN.

Og når man ikke kan det, og møde et top motiveret dansk hold, så bliver det svært for alle. Vi spillede den bedste kamp, hvor vi til tider totalt udspillede svenskerne.

Vores sejr på 4-0 var igen i underkanten. I denne kamp fik vi et PGT debutant mål, idet Daniel T var blandt måltyvene, ellers igen Daniel A. og Jacob V.N.(2)

Med endnu en sejr, og med de andre resultater i gruppen, kunne vi allerede efter anden dage kalde os PGT mestre. I den sidste kamp søndag mod Stockholm 2, havde vi kun æren at spille om.

Men den skulle selvfølgelig også vindes. Og som sagt så gjort. Selvom Stockholm havde udtaget de bedste spiller fra begge hold, måtte de igen bøje sig med 1-0 nederlag til

PGT MEST SUVÆRENE HOLD IGENNEM TIDERNE.

Holdet 93/94 har kun haft to nederlag til andre skandinaviske hold i alt den tid de har deltaget. Og PGT Stockholm 2008 var ingen undtagelse. 6 kampe og 6 sejre med en målscore på 18-3, vidner om et stabilt og meget stærkt hold. De fleste spiller har været med i alle årene, og jeg håber vi får endnu nogle år i PGT. Vi ved at næste år er det i Oslo, og der håber vi, at rækken bliver lige så godt repræsenteret, hvis ellers modstanderne ”tør” møde os. Det bør også nævnes, at sejrene kommer på godt og fair spil. Forrige år fik vi ”fairplay pokalen” og igen i år kunne vi også have fået den hvis den blev uddelt. Jeg tror ikke vi lavede 5 frispark totalt i alle kampene. Fortsæt den gode linie, det er en fryd for øjet at se på, både for træner, tilskuere og nok også modstandere.

Endnu en gang tak for en god tur, dejlige fodboldoplevelser og hyggelig samvær.

Også til vores to trofaste supportere.

Med sportslig hilsen

Martin Norden

PÅ VEJ MOD PGT 2008 I STOCKHOLM

FORBEREDELSERNE TIL PGT 2008 I STOCKHOLM ER I FULD GANG

Den 5-6årige PGT-cyklus når i år tilbage til byen, hvor hele PGT-ideen startede under navnet Makkabi Cup i 1979; Stockholm.

Skandinaviens største menighed har gennem de sidste 10-15 år ikke været særligt langt fremme i skoene i PGT-sammenhæng. Kun i de alleryngste årgange har stockholmerne samlet guld ind, og der har endda været år, hvor det har været særdeles småt med deltagelsen fra byen med det største jødiske ungdoms-potentiale.

På hjemmebane er Makkabi dog en betydelig større magtfaktor. Det er ikke usandsynligt, at Stockholm stiller op i alle aldersgrupper, hvilket vil være en frisk fornyelse ikke mindst for de ældre, og hvis ikke mindst Norge, Helsinki og København er i stand til at stille med lige så mange deltagere som vanligt, kan dette give mulighed for endnu et rekordår rent antalsmæssigt. Foreløbig har Stockholm åbnet mulighed for tilmelding i ikke mindre end 5 drengerækker og 4 pigerækker.

Hvor svenskerne har åbnet for et herligt stort antal deltagere, er der til gengæld ikke så stor sandsynlighed for, at de er lige så hurtige til at åbne deres hjem og gæsteværelser. Overraskende nok har der de sidste gange, PGT er foregået i Stockholm, været store problemer med at finde privat indkvartering til alle.

En gang har man løst problemet ved at afholde turneringen på menighedens lejrsted Glæmsta, 150 km nord for Stockholm, men med kun en fodboldbane er der ikke kapacitet til alle de mange kampe, der skal spilles. Det er overvejende sandsynligt, at adskillige hold atter skal indkvarteres på Hillelskolen, og vi kommer fra Københavns side igen til at lægge vægt på, at det bliver de ældste, der skal have deres frirum og sociale samlingssted dér.

Selve fodboldturneringen kommer til at foregå på kunstgræsbanerne ved Stora Mossen. Hakoah København satser på at deltage med flg hold:

Junior 90/91/92 (4 hold)– hvor vi er forsvarende mestre og har givet håndslag med Oslo på, at holdene i år mødes for, hvad der nok vil blive sidste gang ( – det har vi dog frygtet et par gange før, men det er alligevel lykkedes at forlænge PGT-livet).

Konkurrencen i år bliver den hårdeste i mange år, da Helsinki er tilbage med deres fysisk stærke hold og hjemmeholdet også stiller op – for første gang….

Forhåndstilmeldte: Stockholm, Oslo, Helsinki og København (mester).

Pigejunior 91/92 (3 hold) – har revanche til gode hos Norge, men hvis det lykkes at stille hold, er der god sandsynlighed for, at det vil være forstærket i forhold til sidste år, dog mangler vi bredden og må nok låne spillere hos 93-holdet.

Med Helsinki tilbage bliver det en rigtig spændende og åben turnering.

Forhåndstilmeldte: Oslo (mester), Helsinki og København.

Drenge 93/94 (7 hold)– blev efter adskillige år urørlige på toppen overrasket af Gøteborg sidste år. Holdet må samles for at genvinde pokal og ære i en turnering, der kan komme op på hele 6 hold. Her stiller arrangørklubben med to hold.

Forhåndstilmeldte: Stockholm 1 og 2, Gøteborg (mester), Malmø (?), Oslo, Helsinki og København.

Pige93/94 (5 hold)– spillede deres allerførste fodboldkampe sidste år i København, blev smittet af PGT-feberen og har siden efteråret trænet målbevidst mod turneringen i Stockholm. Nye i rækken er Stockholm og Oslo, så vi kommer op på 5 deltagende hold, og aldersgruppen ser ud til have nogle år i sig endnu.

Forhåndstilmeldte: Stockholm, Oslo, Malmø (?), Helsinki (mester) og København

Lilleput 95/96 (7 hold)– hvor vi de sidste år har stillet med et 95-hold, der har taget patent på guldet, og som træner fast hver søndag med deres fædre med henblik på at forsvare positionen, og med et (ganske stort) 96-hold, der i år er Hakoahs ældste ungdoms-turneringshold, og som arbejder hårdt på at overtage pladsen, hvilket årets første turneringskampe har givet et varsel om vil kunne lade sig gøre på længere sigt. Stockholm stiller i år med både et ´95-hold og et ´96-hold.

Forhåndstilmeldte: Stockholm95, Stockholm96 , Gøteborg, Oslo, Helsinki, København95 (mester), København96

Lilleputpige95/96 (3-5 hold)– der aldrig har prøvet at tabe en PGTkamp, men som nu er spredt for alle vinde og skal samles specielt for turneringen. Modstanderne bliver de samme som sidste år, hvor Stockholms hockey-piger var de sværeste modstandere. Muligvis vil to yngre pigehold fra Stockholm og Gøteborg også indgå i rækken.

Forhåndstilmeldte: Stockholm, Oslo, København (mester), Gøteborg97?, Stockholm98??

MP97/98 (6 hold)– sidste år stillede vores MP98 hold med to hold i en 5M række. I år skal vi spille 7M, men alligevel har vi valgt at låne et par spillere fra LP96 og stille med to hold i 97-rækken, frem for at stille op i 5M-98-rækken. Vi kommer med to gode hold, men er altså yngre end de fleste modstandere, og vi er opsatte på at forbedre sidste års 2.plads i PGTs sørste række.

Forhåndstilmeldte: Stockholm97, Gøteborg (mester), Oslo, Helsinki, København X og Y.

Da vi forsøgte at indhente interesse-tilkendegivelser var der også åbent for Minipige 98/99 og Mikroput 99/00, men der var ikke interesse fra dansk side, så vi samler kræfterne om 7 ud af de 9 rækker, der muligvis spilles i.

Ved siden af fodbolden er der selvfølgelig de ikke mindre vigtige sociale begivenheder, startende torsdag aften med fest i Judiska Center. Lørdag er der speciel ungdoms-gudstjeneste, hvor man håber på, at alle deltagende byer stiller med en repræsentant til lejnen fra tora, mens shabbatfrokosten bliver en kæmpe-begivenhed for 500 personer på Skansen.

Vi ville egentlig gerne være rejst til Stockholm onsdag aften for at være fremme i god tid, men der kunne værterne ikke tage imod os. Vi er derfor nødt til at tage toget torsdag morgen, mens hjemrejsen forgår med fly søndag eftermiddag.

Heldigvis har MT gennem de sidste mange år været villige til at støtte arrangementet økonomisk og med støtte fra nogle private fondsmidler oveni, kan turen nok klares for kr.750,-

Tilbage står så alle de spændende spørgsmål, bl.a.:

Vil København atter blive mest vindende by?
Hvem skal jeg bo sammen med?
Hvordan er dommerne?
Hvad får vi at spise?
Sner det? (Sidste gang PGT blev afviklet så tidligt som 1.maj i Stockholm, sneede vi inde…)

X