2001 – ISRAEL

Det danske hold der vandt European Maccabi Cup på hjemmebane i 2002, året efter Danmark ikke sendte deltagere til Verdensmaccabiaden i Israel.

Den 16. udgave af Verdensmaccabiaden i Israel blev åbnet på Teddy Stadium i Jerusalem og tiltrak 3.300 atleter fra 47 lande. Den israelske paraolympiske svømmer, Karen Leibovitz, tændte faklen efter hun havde vundet tre guldmedaljer ved de olympiske lege i Sydney i 2000. Danmark valgte at deltage med Daniel Demsitz som løber.  

Hvilket Tage Skolnik forklarede med følgende tekst fra december 2001:

Som jeg skrev i sidste Hakoahner, vil det være første gang Danmark ikke deltager i Maccabiaden, hvis vi eventuelt ikke får økonomien til at falde i hak. Desværre må vi konstatere, at vi ikke kommer afsted, men dette skyldes ikke økonomien. De voldsomme uroligheder Israel har været plaget af det sidste stykke tid, kulminerende med den vanvittige terrorhandling mod et diskotek i Tel Aviv i starten af juni, fik Europæisk Maccabi Forbund til at melde fra i stor stil. På et tidspunkt virkede det som om Maccabiaden ville blive udskudt til 2002, men et voldsomt politisk pres fra medlemslandene, fik først og fremmest USA til at tilbagekalde sin frameldelse. Dette betød, at man valgte at gennemføre Maccabiaden, uanset at der kun er halvt så mange deltagere.

Da der ikke kommer ret mange fodboldhold og da badmintonturneringen er aflyst, har Danmark valgt at aflyse vores deltagelse, fremfor at bruge en halv million kroner på dette. Flere af vores deltagere ønskede heller ikke at deltage på de nye vilkår.

X