Hakoah forbereder sig til EMG 2019

I slutningen af juni var omkring 20 spillere samlet til det første af forhåbentlig mange træningspas, med henblik på at Danmark i 2019 kan sende et senior fodboldhold-hold afsted til European Maccabi Games i Budapest.

Solen stod højt på himlen, og den legendariske træner, Uri Krivaa, stod klar med fløjten da 20 mænd i alderen 18-30 år var mødt op til det første træningspas for fodbold seniorholdet i over et år. I den cirka halvanden time lange træning var der stor entusiasme fra spillerne, der alle virkede glade ved gensynet af deres venner, og det velkendte i Hakoah.

Ovenpå utallige pasnings- og drible-øvelser, blev der i de sidste 20-30 minutter spillet en kort træningskamp, og alle spillere virkede toptændte ved igen at have Hakoah trøjen på, og fodbolden ved fødderne. Glæden var tydeligvis smittende, både for Uri, men også for de bestyrelsesmedlemmer der var til stede på dagen.

Bestyrelsens intention med denne træning er to-foldig; for det første ønskes der endnu engang at sende et fodboldhold afsted til EMG, hvor vi tidligere har haft stor succes, og hvor vi i 2015 kom hjem med en bronzemedalje. Fodboldholdet har ofte været flagskibet for Danmark til EMG, og vi håber at vi endnu engang kan sende et hold, som kan repræsentere Hakoah på de bedst mulige måder, både på og uden for banen.

For det andet ønsker bestyrelsen at undersøge om træningen op til EMG kan være startskuddet for at genetablere et senior-hold som spiller i Danmark, og som kan være en direkte fødekæde til fremtidige Maccabiader, og som kan sikre at de nuværende ungdomsspillere kan rykkes op på når de er klar til det.

Derfor vil vi også efter sommerferien holde åbne træningspas hvor alle er velkomne, med henblik på at finde et hold til EMG. De der ønsker at deltage, skal blot række ud til os, enten på Facebook eller på maccabiade@hakoah.dk. Deadline for at melde sig til enhver form for sport til Maccabiaden er den 15. Oktober.

Hold øje med Facebook for den næste åbne Maccabiade Træning.

Forza Hakoah!

Michael Szaff,
Bestyrelsesmedlem, Hakoah

X