Fremragende stævnedebut til U10-pigerne

Der var debut på programmet for både undertegnede og vores herlige U10P-årgang søndag d. 5. maj på Kløvermarken, hvor der var inviteret til stævne af Sundby BK.

Det var både min første kamp som træner og pigernes kampdebut, og uden forudgående erfaring var det svært på forhånd at sige noget om, hvordan vi ville præstere på banen. Bekymringerne, hvis jeg nogensinde havde haft dem, blev dog hurtigt gjort til skamme, da pigerne viste sig at være et niveau bedre end de tre modstanderhold, som vi mødte i korte kampe på to gange otte minutter.

Første kamp var mod FA 2000. De klassiske Hakoah-gener fornægtede sig ikke, da vi hurtigt viste os at være teknisk markant bedre end vores modstandere. Meget af det skyldes Blume, som binder vores spil sammen på midten. Selv om vi kun vandt 1-0, var der ingen tvivl om, at vi var bedst. Vores målmand Noa havde i hvert fald ikke de store opgaver i den her kamp.

Dagens største udfordring mødte vi i den næste kamp mod HIK. Det lignede ellers en afklapsning til Hellerup-klubben, da vi bragte os foran 2-0 i første halvleg, blandt andet på et fremragende mål af Lea, der som en anden Elkjær lagde bolden ind over målmanden fra en spids vinkel. HIK kløede dog på, og formåede på imponerende vis at komme tilbage i kampen og udligne. En yderst spændende afslutning gav ingen ekstra scoringer, så her måtte vi tage til takke med uafgjort 2-2.

Dagens sidste kamp stod mod værterne fra Sundby, som havde mange lidt yngre spillere med. Det resulterede nok i en smule arrogance fra vores egne spillere inden kampen, hvorfor træneren måtte ty til klichéen om, at kampen aldrig er vundet på forhånd. Når det kom til stykket, var der nu ikke så meget at rafle om: pigerne satte skabet på plads og vandt 3-0.

Konklusion: to sejre, en uafgjort og en målscore på 6-2. Nathalie blev dagens topscorer, blandt andet med et mål direkte på frispark! Tak til pigerne – særligt Viola og Sarah, der normalt ikke spiller med, men som gav en hjælpende hånd – for nogle dejlige timer på Kløvermarken samt til forældre, der mødte op og støttede holdet.

Det har desværre vist sig vanskeligt at stille hold til de efterfølgende stævner, hvilket ville have været god kamptræning forud for PGT, men jeg er sikker på, at vi under alle omstændigheder nok skal få nogle fremragende dage i Ryparken. Lige så vigtigt som det at vinde fodboldkampe er det at se, hvor godt pigerne kommer ud af det med hinanden.

Vi ses til PGT 2019

Af Philip Blüdnikow, Bestyrelsesmedlem

X