Et historisk PGT afholdt i København i Hakoahs 95. jubilæumsår!

Efter en årelang forberedelse blev PGT afholdt i Kristi Himmelfarts ferien i Ryparken. Og hold da op hvor er vi glade for hvordan det udartede sig.

Omkring 400 børn fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland var med til turneringen, ligesom vores inviterede gæster fra Eshkol i Israel, tæt ved grænsen til Gaza, også meldte sin ankomst. Det var fire dage med mere end 100 fodboldkampe, og et vejr der gik fra blæsende regn om torsdagen, til solskin og varme de næste par dage. Det var en forventningens glæde, som vi kender det fra mange af de jødiske højtider, og en glæde der var tydelig mærkbar hvorend man kiggede hen.

Torsdagen bød på opstilling af de mange frivillige og af vores dygtige sikkerhedsfolk. Da klokken rundede 9 begyndte de første hold at ankomme og var ligeså stille klar til en dag der bød på masser af kampe, tilskuere, gensyn med venner, og høj intensitet. Vanen tro var det også her hvor vi havde den traditionelle åbningsceremoni, hvor spillere, trænere og holdledere blev hyldet.

Henad Fredagen fortsatte alle gruppekampene, og i de ældre aldersgrupper blev der fundet semifinalister til søndagens afsluttende kampe. Fredagen blev også krydret med godt vejr, høj og festlig musik fra hvert af de lokale lande, et indslag fra vores venskabsklub, FC København som kom med hoppeborge, ‘fodbold-dart’ og lykkehjul, samt nogle meget nervepirrende kampe for mange af de danske hold henimod søndagens slutspil. Ligeså vigtigt som resultatet var dog den sociale del af aspektet, og der skal fra Hakoahs side lyde et stort TAK til alle de frivillige og Rabbiner, Jair Melchior, der stod for at indbyde alle spillere og familie til en special-arrangeret Shabbat middag, der var lige i PGTs ånd; festlig, sjov, social og med masser af Yiddishkeit.

Efter en veloverstået Shabbat, var det blevet finaledag hvor der var mange interessante kampe i spil. Efter en masse flotte fodboldkampe, stod Hakoah tilbage med utroligt mange velkæmpede resultater.

3. plads i Drengenes 03/04 årgang
En SEJR i Drengenes 07/08 årgang
3. plads i Pigernes 07/08 årgang
3. Plads i Pigernes 03-06 årgang

og en masse flotte kampe i årgangene 09/10 og 11/12 for både piger og drenge hvor der altså ikke spilles med slutspil.

En stor turnering var begyndt at lakke mod enden, men skulle selvfølgelig æres med to smukke traditioner. Efter at have sunget Hatikva, Israels Nationalsang, var det blevet tid til at ære vore kære Dan Uzan. På dagen hvor han ville være blevet 42 år gammel, blev ‘The Dan Uzan Trophy’ som vanligt uddelt til Turneringens Bedste Målmand, af hans forældre Bodil og Sergeot. Prisen gik meget velfortjent til Elias Allon, som udover en sejr i drengenes 07/08 årgang altså kunne bryste sig af at være kåret til Bedste Målmand.

På vegne af Hakoah vil vi gerne takke alle for en utrolig flot turnering som ikke kunne være forløbet uden en masse hjælp. Tak til alle frivillige, til vagterne, til politiet og til alle der kom og bakkede op om turneringen. Det var en fantastisk weekend der viste det stærke bånd vi har i det jødiske Skandinavien.

#ForzaHakoah

X