Nr. 4 december 2000

 

1. Seniorafdelingen takker af for i år

2.www.hakoah.dk er i brug året rundt.

3. Juniorholdet møder det svenske maccabiadehold.

4. Ungdommens indestævner

5. Vinterprogram for seniorhold 

6. Målpenge/annoncører

 

Seniorafdelingen takker af for i år.

Den 25.november havde festudvalget bestående at Benjamin Fardan, Patric Levy og Jossi Nivaro kaldt til afslutningsfest med bespisning på en bar vi havde lejet. 22 meget sultne spillere gik til maden med glubende appetit efter at vi havde været i Parken og spille bowling. Maden, som David Wiwak havde kokkereret, var væk inden der var gået 5 minutter til stor morskab og tilfredshed fra kokkens side. Næste gang skal vi nok købe et rugbrød til hver for at lægge bunden.

Efter spisningen blev nedenstående pokaler overrakt og en revenue af året blev gennemgået.

Bl.a. blev vores afgåede træner takket og Wolf Rechtman som hjalp med træningen i nødens stund indtil Kim tog over og for hans sponsering af strømper til holdet. Også et stort tillykke til 2.holdsleder Uri Harlam og spillerne med oprykningen blev nævnt.

Hen under aftenen "væltede" det ind med meget hunkøn til de sultne løver.

Festen var åbenbart meget vellykket idet de sidste blev "smidt ud " kl.4 om morgenen.

 

Årets seniorspiller: Henrik Dworsky

For første gang i seniorafdelingens tid er der indstiftet en ny pokal som får betegnelsen ÅRETS SPILLER. Denne gives til den spiller som har opnået højest gennemsnit pr. kamp gennem hele sæsonen. Han skal have deltaget i min. 80% af kampene. Desuden skal han være et foregangsbillede for andre både på- som udenfor banen. Han skal også være flittigt trænende.

Denne pokal er den højeste udmærkelse i seniorafdelingen. Valget faldt på Henrik Dworsky, 25 år.

Henrik kom til Hakoah i ynglingealderen efter at have spillet de fleste af sine ungdomsår i Avedøre og Rosenhøj. Han har udviklet sig i seniorafdelingen til en meget stabil og taktisk forsvarsspiller spiller. De fleste af hans kampe har han spillet som forstopper eller sweeper. Henrik er 1.holdets anfører. Han har deltaget i 2 Europæiske Maccabimesterskaber og 1 Maccabiade. Henrik opnåede et gennemsnit pr. kamp på 9.2 ud af 13 skalaen. Nærmeste var Kevin Polano med 9. Henrik lever fuldt ud op til konditionerne for at modtage pokalen. Udover ovennævnte, er han også fadder til vores flotte hjemmeside.

Flids pokalen: Miki Fhima

Flidspokalen tildeles den spiller som har mødt flest gange til træning og træner igennem. Han skal også være en god kammerat.

Flidspokalen blev for 2.år i træk givet til Miki Fhima, 21 år tæt fulgt af Henrik Dworsky og Jacob Hertz.

Miki er stort set en Hakoahner. Som junior/ynglinge spillede han i ØB da vi ikke havde noget hold at tilbyde ham. Han kom tilbage i 1998, efter en kort afstikker i B93 som seniorspiller. Miki er en meget stærk teknisk midtbanespiller som mestrer meget svære tekniske detaljer. Det siges han er klubbens suveræne indensdørsspiller.

Han har deltaget i 1 Europæisk Maccabimesterskab. Miki lever helt op til ovenstående konditioner og han samtidig været klubben en god mand ved at skaffe flere spillere udefra.

 

Sæsonen 2001:

Vi starter træningen officielt søndag den 21. januar kl.12,15 på grusbanen med vores nye træner Kenneth Bech.( Se Kenneth´s oplæg ). Vi vil dog spille hyggebold hver torsdag kl.19 på skolen fra den 4.januar. Vi træner 3 gange om ugen hvis der ikke er en kamp.

Der er arrangeret 9 træningskampe for 1.holdet, første kamp den 11/2, og 4 for 2.holdet. Kampen mod BK Vest er med vores afgåede træner Kim A. som coach. Den mest interessante er mod Fremad Valby´s 1.hold som spiller i Kbh.serien og er vores træners tidligere klub. Men det bliver meget interessante og svære modstandere begge hold skal møde inden turneringsstarten som er 1.april. Se programmet andetsteds i bladet. Ændringer bliver ajourført på hjemmesiden.

Vores nye træner: Kenneth Bech

Kenneth Bech er 36 år gammel. Han er foretrukket blandt 4 velkvalificerede emner p.g.a. hans opnåede status som fodboldspiller på bl.a. B 93, HIK´s, AB´s og Fremad Valby´s 1.hold. Han har desuden været til prøvetræning i en tysk Bundesligaklub. Han var en meget farlig angriber og har stort set altid været topscorer. Ligeledes er han en meget myndig og seriøs træner og var den som passede bedst til vores profil.. Hans resultater som træner for Fremad Valby skæpper også godt.

Jeg tror at Kenneth og spillerne kan bringe Hakoah i toppen af rækken men det kræver en bedre indstilling fra spillernes side hvis dette skal lykkes.

Godt nytår på gensyn i 2001.

 

 Til top

www.hakoah.dk er i brug året rundt.

Selv om fodboldsæsonen er slut for i år, besøges Hakoahs hjemmeside stadig flittigt af 20-25 personer dagligt, hvor vi i fodboldsæsonen svinger fra mellem 10 besøgende om lørdagen (det er vel en jødisk forening) op til næsten 70 i dagene efter en turneringsrunde.

HJEMMESIDENS OPBYGNING

Efter noget mere end et halvt år i brug har hjemmesiden fået et foreløbigt indhold af nyheder, historie og oplysninger.

Forsiden domineres af de centrale ikoner, der giver direkte adgang til ugens vigtigste nyheder, som behandles i større omfang på hjemmesiden. Dette kan f.eks. være referater fra sidste junior- eller seniorkamp, som sæsonen igennem har været at finde på hjemmesiden senest 48 timer efter kampens afvikling. Disse links udskiftes som oftest flere gange om ugen, særligt i fodboldsæsonen.

Over de tre ikoner findes lysavisen, der løbende oplyser om de seneste resultater for alle vores turneringshold – fodbold, badminton og bordtennis.

For tiden er der i sidens bund et reklame-banner, der linker til web-legetøjsbutikken Smilmer. Når dette link bruges, optjenes bonus til Hakoah, og handles der i Smilmer, efter man kommet til deres hjemmeside fra Hakoah, får Hakoah provision af salget. Efter en prøveperiode tages gevinsten ved at have dette link liggende op til vurdering, så vi kan beslutte, om vi vil fortsætte med det eller eventuelt søge at sælge reklamepladsen.

På forsidens venstre side er navigations-knapperne placeret. Ligegyldigt hvor man bevæger sig hen på hjemmesiden, vil disse knapper give den besøgende mulighed for at finde rundt mellem sidens mange muligheder. Navigationsknapperne giver følgende muligheder:

 • Hakoah-logoet bringer forsiden op igen.
 • Velkommen fører videre til en side med generelle oplysninger om klubben og dens historie.
 • Ungdom giver adgang til siden, der igen linker op til henholdsvis
  • Ungdomsfodbold – med billeder af de enkelte hold, oplysninger om træningstider, trænere og holdledere og adgang til www.sportals.dk´s resultat- og programservice for de hold, der registreres der.
  • Ungdomsbadminton – oplysninger og Sportal
  • Bordtennis – oplysninger
 • Senior giver adgang til senior-siden (sic) med:
  • Fodbold – oplysninger, referat-adgang, Sportal
  • Bordtennis – oplysninger, Sportal
  • Håndbold – oplysninger
  • Basketball – oplysninger
 • Resultater fører direkte til opslaget "Hakoah" på www.sportal.dk, hvor man kan vælge, om man leder efter fodbold- badminton- eller bordtennisresultater for Hakoah-hold.
 • Bestyrelsen linker til siden med oplysninger om bestyrelsens sammensætning med mulighed for at kontakte de enkelte medlemmer pr. e-mail.
 • Nyheder er måske det mest levende af linkene. På nyhedssiden er der kort og ganske aktuel omtale af de vigtigste af begivenhederne i klubben i løbet af året. Der vil altid være links til referaterne af de to sidste senior- og juniorkampe, samt links til siden, hvor indsendte referater fra andre af klubbens hold opsamles. Det er stadig muligt herfra at læse om præstationerne ved PGT-turneringen i Helsinki i foråret, samt se en billedkavalkade fra forårets begivenheder.
 • Links kan give videre adgang til KBU, MWU og andre af de organisationer, Hakoah er tilknyttet. I øjeblikket kan man også på denne side finde reklamebannere for en række e-handelssteder, der giver Hakoah bonus for besøgende, som kommer fra vores hjemmeside eller provision for salg til kunder, der kommer herfra.
 • Hakoahneren indeholder de sidste numre af Hakoahneren med ekstra billedstof. Fra denne side kan man med to klik nå frem til nøjagtig den artikel i det nummer, man ikke nåede at læse, da bladet udkom.

WEBSTEDETS VIDERE UDVIKLING

Der er en række forskellige tanker og planer for www.hakoah.dk´s fremtid.

Umiddelbart skal der gøres mere ud af de historiske oplysninger. Der skal laves en tidslinie over foreningens historie, og den skal udstyres med et stort billedmateriale.

Så mange af holdene som muligt skal kunne følges på nettet. Flere trænere og ledere skal skrive referater og tage billeder, som skal gøres tilgængelige på hjemmesiden.

Måske kunne hvert enkelt hold få sit eget forum på hjemmesiden. Herfra skal holdlederen kunne krydse spillere, der udtages til næste kamp, af, og de skal så få e-mail og evt. SMS-besked med et virtuelt kampkort. Bekræftelser eller evt. afbud skal også kunne formidles den modsatte vej. Alle oplysninger om kommende kampe kunne evt. læses her, så ledere og trænere slipper for den ugentlige telefonstorm angående allerede udsendte oplysninger.

Man kunne lave en Hakoah-tipskupon, hvor medlemmerne ugentligt kunne tippe på udfaldet af de kommende kampe, og en månedlig eller halvårlig vinder kunne kåres.

Mulighederne er mange, og vi hører gerne om nye på hakoahneren@hakoah.dk ……

Morten

 Til top

Spændende opgør mellem det svenske juniormaccabiade-hold og Hakoah junior slutter 1-1.

Efter vores juniorhold, opbygget omkring 85-årgangen, igennem de sidste 4 år har markeret sig som Skandinaviens bedste jødiske hold i sin aldersgruppe i PGTs 7mands-turneringer, gav dagens opgør endelig en mulighed for at måle sig på 11 mands banen mod et samlet svensk hold.

De bedste svenske spillere i ´85/´86-årgangen har weekenden igennem været samlet til træningslejr i Malmø med henblik på at udtage et hold, der skal repræsentere Sverige ved Maccabiaden til sommer i Israel.

Som en modstander, der kunne give et kvalificeret, internationalt smagende modspil og for alvor bringe motivationen op i de svenske spillere, blev Hakoahs juniorhold, der også tæller enkelte ´84-ere og ´83-ere, inviteret til den afsluttende træningskamp.

Mange danske omrokeringer

Trods hele 15 spillere i den danske trup havde afbud fra et par nøglespillere i defensiven tvunget os til et par væsentlige omrokeringer. David J var fra midtbanen blevet trukket tilbage som sweeper som afløser for en af årets stærkeste, David K, mens angriberen Rafi N i Teds fravær måtte blive Davids afløser ved Simons side på den centrale midtbane.

Heldigvis fungerede den splinternye konstellation i det centrale forsvar med David J og Patrick flot foran målmand Daniel K, og danskerne kom absolut bedst fra start. Svenskerne spillede i en fast 4-4-2 formation, hvilket tvang Daniel D ind mod midten fra højre back positionen, men Rafi W lukkede godt af fra midtbanen, så der ikke opstod huller i området, Daniel blev trukket væk fra. I modsatte side havde Emil og Jonathan F ligeledes kontrol over begivenhederne, men fik ikke så meget at arbejde med.

Bedste mulighed for at åbne scoringen havde Jonathan, da han samlede en svensk blokade af et indlæg op, men i stedet for at sparke igennem med vristen, satsede han på en indersideafslutning, der endte med at gå langt over mål.

Belønning for dominansen kom dog ved David M, der fik taget en fremlægning fra Simon med sig uden om den svenske målmand og scorede sikkert fra spids vinkel.

Den danske angrebs-ivrighed bevirkede desværre, at vores midtbane knækkede over. Rafi N lagde sig allerede tidligt i kampen helt frem som en tredje angriber, mens Simon havde svært ved fylde den centrale midtbane op alene, og efterhånden fandt svenskerne ud af at udnytte det store spillerum og den gode medvind til at holde os nede i området foran eget felt uden at komme til særligt mange af de større chancer – det eneste virkeligt farlige forsøg, som målmand Daniel K ikke fik fat i, nåede David J ned til og blokerede bag ham.

Midtvejs i halvlegen fik vi lidt mere styr på den defensive midtbane ved at tage Jonas ud fra angrebet, sende Rafi B ind som højre midtbane og trække Rafi W ind på midten i området bag Simon, og Adam afløste Emil på venstre back. Trods fortsat svensk overvægt i spillet kom vi til flere modangreb og chancer. Rafi N fik noget tvivlsomt et mål underkendt for en af mange offside-kendelser, David M sparkede over et tomt fra to meters afstand, helt frispillet af Rafi N, og i halvlegens slutminut stod den svenske målmand for en flot fodparade over for David.

Dramatisk 2.halvleg

Fra starten af anden halvleg fik Daniel C, i tredje forsøg, sin debut i målet, hvilket måske var en smule satset, da midterforsvaret samtidigt ændredes ved Jacobs comeback som sweeper. Anfører David J kom derved efter en flot indsats i forsvaret frem på sin naturlige plads på den defensive midtbane, mens Emil kom ind for Daniel D som højre back, og Jonas skiftede med David M i angrebet.

I medvinden fik vi så etableret et godt pres, med et par halve chancer til Jonathan og Rafi N og et par hele chancer til Jonas, der to gange slap alene igennem, men desværre ikke ramte bolden rent nogen af gangene.

Efter det flotte første kvarters tid gik vi så i stå igen. I alt for mange af nærkampene og løbene gav vores spillere sig ikke 100%, men syntes at agere som om kampen kunne hives hjem uden en indsats, der for alvor kostede blod, sved og tårer.

Midtvejs i halvlegen opstod så en række situationer, der fik vores spillere op på mærkerne igen. Svenskerne fik udlignet på et tyndt dømt straffespark, Jonas røg ud i fem minutter efter en sen eftertackling, mens en svensk forsvarsspiller slap med et frispark fra at nedlægge Jonathan F, der på vej alene igennem.

Danskerne satte sig nu endelig igennem fysisk. Der blev fightet, tacklet og først fremmest løbet igennem i alle situationer. Dommer såvel som modstandere blev skældt ud, uden at man gik over grænsen, og spillet blev trykket langt ned på den svenske banehalvdel, dog uden at presset gav bonus, og til slut måtte Daniel C endda diske op med en stor redning for at forhindre, at et tilfældigt svensk modangreb skulle give en ufortjent hjemmesejr.

Slutteligt fløjtede dommeren af med resultatet 1-1, men vi kan dog se tilbage en glimrende kamp, som vi alle følte vi havde fortjent at vinde, og vi kan nu se frem til revancheopgør igen til foråret, når svenskerne atter samles fra Stockholm, Gøteborg og Malmø til træningslejr i det sydsvenske.

Morten

 

 Til top

OVERSIGT INDENDØRSSTÆVNER

 

HOLD

DATO

STED

     

JANUAR

MP92

14/1

SOLRØD

MP91

21/1

LYNGE

MK 93

21/1

SOLRØD

FEBRUAR

PODER 94

4/2

MÅLØV

MK 93

4/2

GREVE

MP90

4/2

STENLØSE

DRENGE

4/2

STENLØSE

MK 93

25/2

TÅSTRUP

MP92

25/2

HVIDOVRE

MP90

25/2

TÅSTRUP

MARTS

PODER 93 *

18/3

VALLENSBÆK

MK93 *

18/3

VALLENSBÆK

MP92 *

18/3

VALLENSBÆK

MP90 *

18/3

VALLENSBÆK

 

 

* er endnu ikke sikkert, da vi ikke ved hvilke puljer der skal spilles om Søndagen.

 Til top

VINTERPROGRAM SENIORHOLD

 

Søn. 21/1 Grusbane+spillermøde 12,15 - 14,00 Ryparken

 

Søn. 11/2 Træningsk. Jægersborg 2 - 1.hold 11,15 Gentofte stadion kunstgræsbane.

Tirs. 13/2 Træningsk.1.hold – Tåstrup B70(SBU S1) 18,00 - 19,30 Ryparken

Søn. 18/2 Træningskamp1.hold – Vigerslev 1 12,15 - 14,00 Ryparken

Tors. 22/2 Træningsk. Rødovre 1 -1.hold 19,30 Rødovre

Søn. 25/2 Træningskamp FA2000 1- 1.hold 11,00 Jens Jessensvej kunstgræsbane

Sønd. 4/3 Træningsk. 1.hold – BK Vest (SBU S 1) 13,30 Kløvermarken kunstgræs

Søn. 11/3 Træningsk. 1.hold - Union 10,30 Kløvermarken kunstgræs

Søn. 18/3 Træningsk. 1.hold - Fremad Valby 12,00 Kløvermarken kunstgræsbane

Søn. 25/3 Træningsk. Gentofte - 1.hold 9,00 Gentofte stadion kunstgræsbane.

 

I ovennævnte periode er der træning hver tirsdag på GRUSBANEN 18,00 – 19,30,

hver søndag kl.12,15 – 14 samt hver torsdag på CAROLINESKOLEN 18,30 – 20,30 hvis ikke andet arrangement er nævnt.

 

2.HOLDET’S træningskampe:

Søn. 4/3  Gentofte 2 kl.12,15 Ryparken

Søn. 11/3 B 1950 kl.12,15 do

Søn. 18/3 Fremad Valby 2 kl.12,15 do

Søn. 25/3 FC 97 kl.12,15 do

 

Ovennævnte tider er starttidspunkter på banen / skolen.

 Til top

 

Målpenge/annoncører

På vegne af ungdomsafdelingen takker vi alle der i årets løb har indbetalt målpenge. Det samlede støttebidrag som er indgået i år blev kr. 11.606, hvilket ligger en smule under sidste års resultat.

I begyndelsen af det nye år vil I modtage "målpengebrevet" med girokort for året 2000. Vi håber, at I igen vil tage positivt imod opfordringen, og være med til at støtte ungdomsafdelingen og dermed foreningens fremtid.

Vi vil samtidig benytte lejligheden til også at takke vore trofaste annoncører. Vi håber at vore medlemmer lader sig inspirere af jeres annonce. Hvis der skulle være nogle som gerne vil annoncere i vort blad – til billig penge – og dermed være med til at støtte foreningen, bedes man venligst kontakte undertegnede eller en af bestyrelsesmedlemmerne i PR afdelingen.

Med ønsket om et godt nytår.

Yoram

 

Gå til toppen af siden.