Nr. 1 februar 2000

1. FORMANDEN HAR ORDET!
2. NY SENIORTRÆNER!!
3. BORDTENNIS IGEN!!
4. MIKRO/U6
5. DET ER OGSÅ SJOVT AT VINDE!
6. ENDELIG FANDT VI EN NY SENIORTRÆNER.
7. CHAMPIONS...
8. PGT 2000 I HELSINKI  D. 1. -4. JUNI
9. PIGEPOKALER I MÅLØV
10. BERNHARD BODNIA 85 ÅR
11. JACOB KURLAND 85 ÅRFORMANDEN HAR ORDET!

Foråret nærmer sig med store skridt og græsset ser endnu engang ud til at blive grønt igen. Fodboldspillerne og deres trænere forbereder sig flittigt, til den udendørssæson der står for døren. Indendørsstævner er blevet afviklet, med mange flotte resultater af vores talentfulde spillere. Topplaceringer er ikke længere en sjældenhed for Hakoahs ungdomshold i disse stævner. Vi vinder faktisk 1-2 stævner hver sæson og har adskillige top 5 placeringer. Tak til både spillere og trænere for en indsats der bliver lagt for dagen. Det flotte fodboldspil kommer nemlig ikke af sig selv!!

Det er en stor glæde at kunne byde velkommen til seniorholdets nye træner Kim Anderson. Da han først starter officielt efter dette skrives, kan jeg ikke skrive meget om hans succeser med holdet. Men han virker menneskeligt set, som den helt rigtige træner for vores mange talenter. Heldigvis er der ingen spillere der har forladt os i vinterpausen, og med 3-4 nye stærke spillere i folden, må det blive et stærkt Hakoahår for vores 1. hold i serie 2 og vores 2. hold i serie 6. Mon ikke at vores 1. hold kan være med til at slås om oprykningen, hvad der vil være det flotteste noget Hakoahhold nogensinde har præsteret. Det kræver dog en flittig træningsindsats, for ellers kan vi fysisk set ikke matche de andre hold.

Vi er startet op med bordtennis i Hillerødgadehallen hver onsdag kl. 19-23 og det har indtil videre været en stor succes. Desuden er der vores flittige ungdomsbadmintonspillere, som gør en fin figur i den turnering de er tilmeldt.
Mange møder op til træning hver onsdag og stadig flere kommer til. Vores seniorbordtennishold er tæt på oprykning til serie 2, efter for ikke så mange år siden at have ligget i serie 5. Også på den front går det fremad. Der går også rygter om et dameseniorhold i håndbold vil til at starte op i klubben. Når dette blad udkommer kan dette være en realitet. Hvis man er interesseret - i at spille med - kan I ringe til mig.

Herfra skal lyde et stort tillykke til vores gamle kæmper Bernhard Bodnia og Jakob Kurland, som begge to enten har rundet, eller om ganske få uger, vil runde de 85 år. Begge to fornemme repræsentanter for vores klub.

Det har jo været et begivenhedsrigt 1999 på mange områder. Vores 75-års jubilæumsfest blev en kæmpe succes og her skal lyde en tak for de mange 'roser' bestyrelsen i den anledning har fået. Men vi skal nu videre og bestyrelsen er klar til de mange udfordringer der ligger foran os. Vi skal dog lige samle op på året 1999. Det gør vi ved vores årlige generalforsamling, som i år finder sted mandag d. 13. marts 2000 kl. 19.00 i Ny Kongensgade (stuen). For at undgå de lange køer for at komme ind til denne begivenhed og for at I kan få en god plads, bedes I komme i god tid!!
Kom og giv jeres mening til kende og vis lidt interesse for jeres klub. Det er her I har chancen for at blive set og hørt!!
Allerede kl. 18.00 vil vi åbne en udstilling i caféen. Dette og meget andet kan man læse mere om inde i bladet.

På gensyn d. 13. marts.

Mange sportslige hilsner

Alan Melchior

Gå til toppen af siden.

NY SENIORTRÆNER!!

HAKOAH´s nye træner for sæsonen 2000 hedder Kim Anderson. På hjemmefronten har han passeret  kobberbryllupppet, har han 2 børn og runder 40 år i løbet af sommeren. Arbejdsmæssigt er han ansat i Tele-Danmark.

Kim Anderson kommer fra Boldklubben Friheden. Han har 10 års trænererfaring, de sidste 5 år som træner for klubbens serie 3-hold i S.B.U. Som aktiv spillede han ynglinge-fodbold på h.h.v. Næstved og FREM´s YDM-hold og som senior var højdepunktet Sjælland-serien.

Uddannelsesmæssigt er han indstillet til den 2-årige D.B.U.-træneruddannelse, som påbegyndes til sommer.

Hans fodboldfilosofi er hverken til flotte målsætninger eller polerede 5-års planer. Fodbold kræver hårdt arbejde på træningsbanen, og så er der ”eksamen” hver søndag. Rækker summen af points til oprykning, skal holdet og i stærkere række . Så enkelt !!

Kim Anderson ser frem til en spændende sæson. Og hvis spillermaterialet blot er halvt så godt som lederne i indkredsen af holdet har fortalt, er han endog meget optimistisk.

Gå til toppen af siden.


BORDTENNIS IGEN!!

Nye muligheder for bordtennisfreaks!!! Det er lykkes for klubben at leje nogle flotte bordtennislokaler i Hillerødgadehallen hver ONSDAG kl. 19-23. Alle skal være meget velkommen til at prøve kræfter med den drilske lille bold og man kan helt sikkert finde nogle, som er på samme niveau som en selv. Indtil videre har det været en stor succes og vi har været mellem 15 og 20 personer hver gang. Da vi råder over 8 flotte bordtennisborde, er der plads til at også du kan være med.

Velkommen!!

Alan

Gå til toppen af siden.

MIKRO/U6

Jeg overtog holdet i oktober, og der er ingen tvivl om, at det er et meget

talentfuld hold jeg har overtaget. Ungerne har en utrolig lyst til fodbold. Samtidig har de allerede en del fodboldforståelse. Deres eneste problem er koncentrationen, som de har svært ved at holde, hvis det ikke helt går efter deres hoved.

Holdet har bevist at der er potentiale. Alle stævnerne er endt med anden pladser i puljen. Der er blevet spillet meget flot fodbold i nogle af kampene, hvor det har været en stor fornøjelse at stå udenfor banen som træner.

Vi har nu overstået vintersæsonens stævner og skal igang med den udendørs turnerig, hvor jeg er overbevist om at holdet vil gøre det godt.

Andreas

Gå til toppen af siden.


DET ER OGSÅ SJOVT AT VINDE!

Efter en mindre katastrofal efterårssæson, hvor holdet rendte ind i et par store nederlag, samtidig med at træneren valgte at lægge spillestilen om, fra at drible bolden forbi mod og medspillere, til nu at spille hinanden, skulle drengene nu prøve at revanchere sig, ved at skifte græsset ud med div. indendørshaller  på Sjælland.

De første to stævner blev spillet af Hakoah hold hvor årgangene 91 og 92 blev blandet. Dette betød samtidig, at vi som så ofte før var op til  flere hoveder mindre end modstanderne. Om det var modstandernes størrelse, eller den friske luft udenfor København der gjorde udslaget skal stå hen i det uvisse, men Hakoahdrengene  var helt ved siden af sig selv, og blev slået ud allerede efter de indledende kampe.

Næste stævne var i Greve, og samtidig opdelt i rene årgange. Det viste sig da også, at være til Hakoah’s (årg. 92) fordel. For efter en lidt nervøs start gik drengene fra banen med en 2-0 sejr på mål af Adam og Daniel E. I anden kamp var drengene sat endnu mere op, og startede som lyn og torden 1-0 Adam, 2-0 Phillip på straffe (hans 1. mål) 3-0 Adam. Jeg tror slet ikke vores målmand Daniel S. fik rørt bolden i den kamp, Hvor Rupert ryddede solidt op på midtbanen. Sidste puljekamp var mod hjemmeholdet Greve, som også havde vundet deres to første kampe. Andenpladsen i puljen var sikret, men med uafgjort ville Hakoah gå videre som nr. 1. Greve havde fordelen af hjemmebane og et solidt publikum i ryggen, men med en koncentreret indsats og nerverne udenpå tøjet, fulgte drengen trænerens taktik og spillede en kontrolleret offensiv, og med to mål af Adam, samtidig med at Daniel S. holdt buret rendt for tredje kamp i træk, var holdet klar til semifinalen mod Frem . Efter en flot kamp måtte Hakoah desværre gå fra banen med et 0-3 nederlag. Det betød at vi skulle ud i to placeringskampe om 4-6 pladsen, og da vi med solidt spil i begge kampe, men med manglende held i de afgørende situationer, måtte vi med to uafgjorte kampe  1-1 og 0-0 ”nøjes” med 5. pladsen, hvilket var et godt resultat med 24 andre deltagende hold.

Nu var det blevet tid til Hakoah’s årg. 91 skulle på banen, og de ville bestemt ikke stå tilbage for deres lidt yngre holdkammerater. Og allerede i første kamp blev Brøndby fejet af banen med en 3-0 sejr, på 2 mål af David S. og et af Ilan som vi havde lånt. 2. kamp blev vundet 2-0 på en solid indsats fra hele holdet 1-0 på et langskud af Jacob og 2-0 af David S. på en tværaflevering af Ariel. Tredje kamp var mod Køge, som også havde vundet deres to første kampe. Efter overvægt i spil og chancer, men uden de berømte marginaler endte kampen 0-0, og da det senere viste sig at begge hold havde scoret lige mange mål, skulle der straffespark til for at afgøre hvem der skulle gå videre som nr. 1 i puljen. Flere af spillerne var utrolig nervøse og det udgjorde nok, at de ellers så koldblodige skytter overplacerede deres skud og vi måtte gå fra banen med et nederlag på 1-2. Som nr. 2 i puljen skulle vi nu møde KB som havde et rigtig godt hold, og med de brændte straffespark i hoved var Hakoahnerne nærmest statister. Hvilket resulterede i, at vi gik fra banen med en ordenlig ”røvfuld” 0-5, der var ikke meget vores målmand David H. Kunne stille op. Sidste kamp var en placeringskamp om 7-8 pladsen, og da drengene, eller træneren  for den sags skyld, ikke ønskede at gå hjem med endnu et nederlag blev de sidste kræfter mobiliseret og vi spillede en sikker 1-0 sejr i hus.

Tak til de forældre, bedsteforældre, søskende og venner som støttede drengene jeg håber ikke det er sidste gang vi har set jer.

Henrik

Gå til toppen af siden.


ENDELIG FANDT VI EN NY SENIORTRÆNER.

Vintertræningen er I fuld gang med en ny træner. Vi skal igennem 6 kampe med 1. holdet og forventer 2 kampe til 2.holdet.

Situationen vedr. træner var ved at blive kritisk, idet et træneremne vi havde en aftale med, sprang fra lige før opstarten den 30/1. Efter stor søgning, fandt vi Kim via Wolf Rechtman’s kontakter. Det siges at Wolf var ekstra energisk for at finde en dygtig træner, da han ellers regnede med at hele sæsonen ville hænge på ham, idet Wolf kørte træningen suppleret af  Camilla Schou.

Vores nye træner hedder Kim og er næsten 40 år gammel.  Se nærmere i bladet.
Med det materiale vi har, håber jeg at vi kan præge toppen af rækken. Men det kræver dog en mere seriøs indstilling fra spillerne. Træning 1 gang om ugen kan vi ikke klare os med hvis vi skal slutte i toppen.
I skrivende stund møder ca. 12 – 14 spillere til træningen, men der er plads til mange flere. Vejret er ingen hindring, da det er dejligt lunt p.t.

Vores program er:

søndag            20/2 mod Gentofte på kunstof græs kl. 9,30 Gentofte stadion
søndag            27/2 mod Vanløse 2, Ryparken kl. 12,15
søndag              5/3 mod Vebro 1 på kunstofgræs kl. 8,30, Valby idrætspark
søndag            12/3 mod Culpa 1, Ryparken kl. 12,15
søndag            19/3 mod B1908 2, Ryparken kl. 12,15
torsdag           23/3 mod Brønshøj 3, Tingbjerg idrætspark  kl. 19
mandag           27/3 mod Vigerslev, Valby idrætspark

2. Holdet
søndag               26/3 mod AB ungsenior, Ryparken kl. 12,15

Vi mangler stadigvæk en 2.holdsleder, så kom nu ud af busken.
Evt. Ændringer kan ses på Hakoahs hjemmeside. Se WEP adressen andetsted i dette nr. eller søg Hakoah på Jubii søgemaskinen.

Til jer læsere. Kom og følg dette talentfulde 1.hold, det er ganske gratis og underholdende.

Tage

Gå til toppen af siden.

CHAMPIONS...

Det hele begyndte, da vi spillede til stævnet, med 24 deltagende hold, som B 70 organiserede. David med hovedet scorede til 1-1 mod HIK/3 efter et indkast af Ronnic Næste kamp var mod B 70, de lokale, som havde vundet deres første kamp 6-1.  Men de kunne ikke hamle op med vores hold, vi vandt 4-1.
Der var nu én kamp tilbage, og kun en sejr kunne føre os til semifinalen.  Det var en meget svær kamp, men den endte med 1-0 til Hakoah og en førsteplads i puljen. I semifinalen var den sværeste kamp mod Rødovre BK.  Efter en dårlig start, 1-0 til dem, tog Hakoah revance til 1-1. Kun en sejr over Søllerød kunne bane vejen for Hakoahs indtræden i finalen... Det var den bedste kamp jeg har oplevet vores spillere præstere; med præcise afleveringer, højt spil og en solid indsats fra Simon og forsvarerne Jonathan og Ido gjorde at vi vandt 2-0. Hakoah var i finalen!
Efter 2 timers ventetid mødte vi Jyllinge GFI i finalen.  Ido indledte med et suverænt mål i starten af kampen.  Maxi leverede til 2-0, og David beseglede kampens skæbne, 3-0.  CHAMPIONS!!!!!!

Spillere, forældre og træner jublede efter en lang dag og to års arbejde.
Et kæmpe bifald til drengene for den store indsats og mange tak for jeres gave til min fødselsdag (d. 24-1).
Også tak til forældrene for deres støtte.

Gustavo

Gå til toppen af siden.

PGT 2000 I HELSINKI  D. 1. -4. JUNI

Pierre Gildesgame Turneringen tager i år hul på et nyt kapitel, når vi for første gang skal på besøg hos Maccabi Helsingfors, der de seneste år har markeret sig stærkt på den sportslige front.

Vi har forhåndstilmeldt hold i Drg 85/86,  LP 87/88 og – for første gang – MP 89/90, men vi ved endnu ikke om alle rækkerne bliver gennemført; det afhænger af, om de andre klubber kan stille hold i de pågældende aldersgrupper.

Da vi jo skal af sted på en lang tur, vil det i år blive nødvendigt at flyve, men vi arbejder hårdt på at holde prisen i omegnen af kr. 800,- pr. spiller.

En del forældre har tidligere meldt interesse for at rejse med som supporters. De vil kunne komme med truppen af sted onsdag 31/5 om eftermiddagen for ca.1500,-. Vi kan hjælpe med at finde hotel, men afregningen foretages individuelt deroppe.

I det øjeblik, vi hører fra de finske værter, hvilke hold der kan rejse, vil I blive bedt om at tilmelde spillere og supporters.

Gå til toppen af siden.


PIGEPOKALER I MÅLØV

I indesæsonens start var lilleputpigeholdet ude for en gang store klø ved et indestævne i Måløv, hvor pigerne for første gang mødte de strenge indendørsregler, hvor man spiller uden målmand og med ´mand over midten´.

Tre måneder efter vendte næsten de samme piger tilbage til den lidt primitive og tilrøgede hal, men efter en flot indsats ugen før i Solrød, hvor det  var blevet til en sejr, en uafgjort og to nederlag, var optimismen denne gang større end nervøsiteten.
Alligevel var spillerne lidt låste og anspændte i starten af den første kamp mod Skjold 2. Da to hold ville gå videre fra en gruppe, hvor Farum havde trukket sig, skulle blot én af de to puljekampe vindes for at sikre sig en semifinaleplads, og den billet satsede Skjold stort på at erobre fra starten.

Med alle fire spillere med i angrebet pressede Skjold vores forsvar med Denice, Noomi og Daniella tilbage på vores banehalvdel, men åbnede til gengæld muligheder bagude for vores angriber Michelle, hvilket hun udnyttede til at bringe os foran 1-0 midtvejs i kampen. Nicole bragte friske kræfter ind på banen, da hun blev indskiftet, men kun 10 sekunder før tid fik Skjold udbytte af presset og udlignede vores føring.

Dermed var det op til os at løse billet til semifinalerne med en sejr over Måløv 2 i næste kamp, hvor vi igen kom under pres i starten. Heldigvis viste vores forsvar sig som et af rækkens allerbedste, og da Nicole fik bragt os foran, overtog vi kommandoen og slap først hjemmeholdet ind igen til allersidst, uden det dog denne gang kom til at koste os noget; stillingen 1-0 holdt kampen ud.

Med semifinalepladsen i hus blev der tid til en træningskamp mod Måløv 3 fra den anden pulje, og på trods af en del omrokeringer, som blandt andet bragte Noomi og Daniella helt frem på banen, var Hakoah klart dominerende, og sejren på 1-0 på Denices mål var absolut i underkanten.

Desværre slog Skjold Måløv 2 større, end vi havde gjort, og vores semifinalemodstander blev derfor stævnets stærkeste hold Måløv 1. Som ventet kom vi under pres det meste af kampen, men forsvaret stod atter distancen, og et par enkelte chancer faldt der da også af til Michelle og Nicole, uden vi fik bonus. Netop som man var begyndt at indstille sig på forlænget spilletid, fik Måløv så et straffespark, som de udnyttede, og da der ikke en gang var tid nok til at få bolden givet op, måtte vi  - præcis som ugen før i Solrød – bøje os for de senere stævnevindere.

Med to sejre (tre med Farum-sejren uden kamp), en uafgjort og kun et nederlag, og med kun to mål scoret mod holdet – begge i de sidste sekunder - kan man dog kalde indsatsen for absolut godkendt og glæde sig over den gode afslutning på indendørssæsonen, som resulterede i plads på ´sejrsskamlen´ og poakler. Gejsten og energien lover godt for den kommende udendørssæson, hvor pigerne i modsætning til sidste år skal op mod jævnaldrende modstandere.

Gå til toppen af siden.

BERNHARD BODNIA 85 ÅR

Lillejuleaften er normalt ikke en festdag i vore kredse, men den 23. december 1999 var en festdag i familien Bodnia. Et velkendt navn i vor menighed og et ansat navn i vide kredse også udenfor vore egne cirkler.

Bernhard har gjort Hakoah’s navn kendt uden i den store verden, både som aktiv idrætsmand men ikke mindst for en livslang indsats for andre mennesker. Det er dette som er vort æresmedlems kendetegn - omsorg for hvordan vi andre har det og altid på vagt hvis der kan gøres en indsat til gavn for fællesskabet.
Det der vel er fødselarens største indsats og som vi skylder Bernhard  stor tak for i Hakoah, er foruden de 8 år som formand fra 1951 - 1959 er vel nok Maccabigården, som desværre måtte sælges og som i dag danner grundlaget for mange bidrag fra Maccabigårdsfonden til mange formål.

Det er nu nogle dage siden Bernhard - du tumlede rundt på madrassen og tempoet er lidt langsommere end atletikdagene i KIF, men falder snakken på Hakoah i gamle dage, så er hjernen skarp som altid.

Kære Bernhard, tak for en livslang indsats ikke kun til gavn for Hakoah, men også tak for dine kolossale indsat som formand for vor menighed. Må du blive 120.

På Hakoah’s vegne

Benny Unterschlag

Gå til toppen af siden.


JACOB KURLAND 85 ÅR

Min gamle fodboldleder Jacob Kurland fylder 85 år den 28 marts, denne evigunge mand, som trods sin alder stadig kan pjatte og lave sjov !!

Jacob var i sine unge dage fast mand på Hakoahs fodboldhold, der allerede den gang deltog ved Maccabiaden i Israel.

Senere blev Jacob medlem af Hakoahs bestyrelse som fodbold leder.
Igennem en del år samlede han senior holdet og trods regn og blæst, svigtede Jacob aldrig "sine drenge" - der var altid varm te eller drikke i halvlegen.

Vi der har oplevet at have Jacob som leder på fodbold ture i bl.a. Oslo (Jacob husker du vaskemaskinen), London eller Maccabiaden i Israel, husker at på trods af alvoren i turneringerne, aldrig glemte "glimtet" i øjet !!

Da alder og sygdom, tvang Jacob fra sidelinien slog han sig på at hjælpe bestyrelsen med at tegne annoncer og hilsner til jubilæumsfester og Maccabiaderne i Europa og Israel.  Jeg kan godt afsløre at det er ikke småpenge vi taler om

Bestyrelse ønsker hjertelig mazal tow til dig og din familie

p. b. v.

Jan Ivar

Gå til toppen af siden.